Fostul preşedinte Traian Băsescu scrie pe Facebook că lucrurile vor ieşi prost în scandalul în care este implicat Serviciul de Protecţie şi Pază, în condiţiile în care Jandarmeria nu poate prelua responsabilităţile acestei instituţii. „Nu prea se utilizează bulanul şi nici garduri”, scrie Băsescu.

Traian Băsescu. Foto: romanialibera.ro

„Lucrurile vor ieşi prost, tare prost…Daddy. După o “îndelungată” cooperare cu SPP-ul, care nu a durat decât 24 ore, Viorica Vasilica Dancilă a decis să renunţe la protecţia legal asigurată de această instituţie. Evident, Vasilica a fost doar executantul unei dispoziţii a lui Daddy, dispoziţie argumentată cu bârfe de partid. Acest episod ne demonstrează cum se va desfăşura guvernarea Vasilicăi. Daddy ordonă ,Vasilica execută. De fapt, Dragnea începe să construiască instituţii paralele cu cele legale pentru a putea controla tot ce mişcă în guvern şi în alte instituţii ale statului. În această strategie, un pion important este altă supusă, din Videle, Carmen Dan. În final, lucrurile vor ieşi prost, tare prost…Daddy”, scrie fostul preşedinte Traian Băsescu.

Acesta menţionează că SPP este o instituţie care face parte din sistemul de apărare, iar măsura îndepărtării SPP de la îndeplinirea misiunii de protecţie a demnitarilor „este ilegală şi dă o lovitură unei componente a sistemului naţional de apărare”.

Traian Băsescu scrie că „este exclus ca ofiţeri SPP să fi făcut rapoarte care să vizeze altceva decât incindente de securitate la adresa demnitarului, dacă au existat. Transferul responsabilităţii asigurării protecţiei demnitarilor către jandarmerie este ilegal, jandarmeria neavând prin lege astfel de misiuni.

Fostul șef al statului mai scrie că ofiţerii Jandarmeriei nu au competenţa profesională şi nici antrenamentul necesar protecţiei demnitarilor. Totodată, Jandarmeria nu dispune de mecanismele şi logistica necesare misiunii de protecţie a demnitarilor.

”Atenţie, domnule Comandant al Jandarmeriei Române: protecţia demnitarilor înseamnă mult mai mult decât paza demnitarilor.Nu prea se utilizează bulanul şi nici garduri mobile pentru protecţie”, încheie Băsescu.

Premierul Viorica Dăncilă şi miniştrii din Cabinetul său au renunţat la serviciile SPP încă din prima zi de mandat, în condiţiile în care Liviu Dragnea l-a acuzat pe şeful SPP Lucian Pahonţu de implicare politică, arată Mediafax.

Şi social-democratul Paul Stănescu a declarat, miercuri, că directorul SPP Lucian Pahonţu i-a transmis printr-un prieten că e foarte bine să colaboreze pentru că va avea protecţie, că Liviu Dragnea va fi executat până în martie cel târziu şi că eventual el ar putea să preiau şi partidul.

„Vă pot spune următorul lucru: a venit un prieten la mine din partea unui înalt funcţionar al statului român, am înţeles că Pahonţu îl cheamă, şi mi-a spus următorul lucru: să-mi transmită – la 2 săptămâni după ce am fost numit vicepremier, ministru al Dezvoltării – că e foarte bine să colaborez pentru că o să am protecţie, pentru că Liviu Dragnea va fi executat până în martie cel târziu şi că eventual eu aş putea să preiau şi partidul chiar”, a spus Stănescu.

120 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here