Caută
Close this search box.

Reese Witherspoon, Jennifer Aniston, Meryl Streep și Oprah Winfrey susțin o nouă inițiativă anti-hărțuire sexuală

Un grup de peste 1.000 de femei din domeniul divertismentului, printre care Reese Witherspoon,Jennifer Aniston, Meryl Streep și Oprah Winfrey și-au unit puterile într-un proiect de combatere a hărțuirii sexuale în cadrul acestei industrii. Time’s Up, cum se intitulează inițiativa, a fost lansată oficial luni, într-un articol al The New York Times. Grupul a fost format, însă, în luna octombrie, la scurt timp după prima rundă de acuzații împotriva fostului mogul din lumea cinematografiei, Harvey Weinstein.

Regizorul Ava DuVernay, producătorul Kathleen Kennedy și zeci de actrițe, printre care America Ferrera, Emma Stone și Constance Wu, s-au alăturat inițiativei Time’s Up printr-o scrisoare deschisă.

Femeile au declarat că au fost încurajate să găsească modalități de a lupta împotriva hărțuirii sexuale în toate industriile, după ce au primit o scrisoare din partea Alianza Nacional de Campesinas (Alianța Națională a Femeilor din Industria Agriculturii) în luna noiembrie. În această scrisoare, Alianța a susținut impactul poveștilor despre discriminarea și abuzurile din lumea divertismentului, dar a scris: „Din păcate, nu suntem surprinse pentru că este o realitate pe care o cunoaștem prea bine”. „Numeroase femei din întreaga țară, care lucrează în agricultură, suferă în tăcere din cauza hărțuirii sexuale pe scară largă cu care se confruntă la locul de muncă”, se arată în scrisoarea Alianței.

Time’s Up se dorește a fi o platforma oferită femeilor din lumea divertismentului, pentru a face public și a lupta pentru egalitatea în drepturi a femeilor, în toate domeniile de activitate.

„Vrem ca persoanele care au fost victimele hărțuirii sexuale să fie auzite, să fie crezute de public și să știe că spiritul responsabilității există”.

Time’s Up a strâns deja 13 milioane de dolari, bani ce se vor folosi pentru a subvenționa sprijinul juridic pentru „femeile și bărbații care au fost hărțuiți sexual la locul de muncă”, potrivit paginii GoFundMe. Donatii majore au venit din partea Reese Witherspoon, Shonda Rhimes, Oprah Winfrey, Jennifer Aniston, Meryl Streep, Steven Spielberg si Kate Capshaw, potrivit paginii de strangere a fondurilor. Totodată, Agentiile de la Hollywood ICM Partners, William Morris Endeavour, Agentia United Talent si Creative Artists Agency au donat fiecare câte 1 milion de dolari sau mai mult.

Time’s Up încurajează femeile să poarte negru la Premiile Globul de Aur 2017, ce se vor decerna duminică, pentru a-și arăta sprijinul față de această înițiativă.

Sursa: CNN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri