Caută
Close this search box.

România nu mută ambasada la Ierusalim, dar s-a abținut la votul împotriva deciziei lui Trump, iar premierul Netanyahu a mulțumit românilor

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut vineri o convorbire telefonică cu prim-ministrul statului Israel, Benjamin Netanyahu, la inițiativa acestuia din urmă,  conform anunțului Administrației Prezidențiale. Astfel, Iohannis îl contrazice din nou pe Liviu Dragnea. Președintele nu este de acord ca România să îşi mute ambasada din Tel Aviv la Ierusalim. În acest sens,  șeful statului i-a transmis lui Netanyahu că o eventuală decizie în sensul mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim poate fi adoptată doar cu luarea în considerare a evoluţiilor viitoare privind Procesul de Pace în Orientul Mijlociu.

Benjamin Netanyahu a apreciat în mod deosebit relația apropiată de prietenie dintre cele două state și popoare, bazată pe interese comune. Mai mult, premierul israelian a adresat mulțumiri pentru votul de „abținere” al României cu ocazia adoptării Rezoluției Adunării Generale ONU din luna decembrie privind statutul Ierusalimului, anunță Administrația Prezidențială.

În același timp, președintele Klaus Iohannis i-a explicat premierului israelian abținerea României la Adunarea Generală a ONU din 21 decembrie. În acea zi s-a dezbătut un proiect de rezoluţie ce condamnă decizia preşedintelui american Donald Trump, care a cerut recunoaşterea Ierusalimului drept capitala Israelului.  (foto youtube.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri