Caută
Close this search box.

S-a aflat adversara Simonei în”sferturi” și cum își poate păstra locul 1 mondial WTA

Simona Halep și-a aflat, abia luni după-amiază, adversara din sferturile de finală. Se dă în aceste zile o luptă fantastică la Melbourne, Australian Open, în cadrul unuia din cele mai puternice 4 turnee ale lumii, pentru locul 1 WTA deținut, din 9 octombrie 2017, de constănțeanca Simona Halep.

După ultimul meci al optimilor de finală, unul de mare suspans, între cehoaicele Karolina Pliskova și Barbora Strycova, Simona a aflat că se va confrunta direct cu una din cele trei pretendente la poziția sa, Karolina Pliskova, care și-a învins compatrioata cu 6-7, 6-3,  6-2. În plus, se cunoaște acum întregul program al sferturilor de finală, care vor avea loc marți și miercuri la Melbourne.

Astfel, primele partide din cadrul sferturilor de finala ale întâiului turneu de Grand Slam al anului vor avea loc marti. Simona va juca  miercuri cu Pliskova, la o oră ce se va comunica marți dimineața.

Marți:

Elise Mertens (37 WTA) – Elina Svitolina (4 WTA), in jurul orei 04:00
Caroline Wozniacki (2 WTA) – Carla Suarez Navarro (39 WTA), in jurul orei 12:00

Miercuri:

Simona Halep (1 WTA) – Karolina Pliskova/Barbora Strycova
Angelique Kerber (16 WTA) – Madison Keys (20 WTA).

Iată ce se va întâmpla mai departe în lupta dramatică pentru locul 1 mondial WTA.

Dacă Simona Halep pierde în sferturi cu Pliskova, cehoaica poate ajunge numărul 1 mondial doar în cazul în care trece și de semifinale (probabil cu Kerber) și de finala cu Wozniacki sau Svitolina. Nu doar Pliskova poate pune însă în pericol supremația Simonei Halep, ci și daneza Caroline Wozniacki (în primul rând) și ucraineanca Elina Svitolina.

Evident că, dacă Simona câștigă turneul de la Melbourne, ceea ce ne dorim cu toții, ar rămâne „regină” indiferent de rezultatul celorlalte adversare.

Dacă se oprește în semifinală, Halep își păstrează primul loc doar dacă Wozniacki nu ajunge în finală, iar Svitolina nu câștigă turneul. În fine, dacă Simona ajunge în finală și nu câștigă, va rămâne pe primul loc cu condiția ca învingătoarea ei să nu fie Wozniacki (ar putea fi Svitolina sau, mai puțin probabil, Mertens ori Suarez Navarro).

 

2 răspunsuri

  1. Elina Svitolina, convinsa ca o va intrece pe Simona Halep in clasament: Evident ca ma vad pe primul loc.(…)____––_____In primul rand felicitari pentru Simona, iar apoi, nu-ti face griji de aceasta Svitolina, dupa cum este scorul cu belgianca Mertens(acum) nici cei 44 de mucenici nu o mai pot ajuta…Repet, mai degraba Kerber este un pericol real si chiar Keys…oricum, succes, pentru Simona!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri