Caută
Close this search box.

Scandal între SPP şi Guvern. Decizie fără precedent a cabinetului Dăncilă

Un scandal s-a iscat la Guvern după decizia fără precedent a cabinetului Dăncilă, privind activitatea SPP.

Guvern

Premierul Viorica Dăncilă și miniștrii din cabinetul său vor renunța la Serviciile de Pază și Protecție. Asta după ce Liviu Dragnea l-a acuzat pe Lucian Pahonțu, actualul șef SPP, că a intervenit în guvernul Tudose mai mult decât era cazul.

Sursele Agerpres au menţionat că SPP este singura instituţie abilitată prin lege să asigure protecţia şi paza demnitarilor români şi a celor străini atunci când vin în România.

„Legea este clară şi trebuie respectată de toţi românii, indiferent de funcţie”, au adăugat sursele oficiale, arătând că SPP este singura instituţie recunoscută de serviciile similare externe şi cu care colaborează pentru asigurarea protecţiei demnitarilor români când merg în deplasări externe şi când vin cei străini în România.

Comisia Europeană, răspuns tranşant pentru Dragnea şi Tăriceanu

Luni, la Antena 3, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că vicepremierul Paul Stănescu este cel care a denunţat o propunere venită din partea lui Lucian Pahonţu, şef al SPP.

Dragnea se teme de SPP

„Mai mulţi colegi mi-au zis că şeful SPP-ului a fost implicat mai mult decât e cazul. Şeful SPP-ului n-are de ce să interacţioneze cu premierul sau cu membri ai Cabinetului. (…) Este un coleg de-al nostru – de mine s-a ascuns – Paul Stănescu, probabil că de aia are şi probleme acum sau poate că este o simplă coincidenţă.

El a spus în mai multe întâlniri publice în ţară, la întâlniri ale CExN, că un bun prieten de-al lui a fost trimis de domnul Pahonţu, care a spus că nu vorbeşte în numele dumnealui – eu cred că vorbea doar în numele dumnealui – şi a spus că undeva prin martie eu o să fiu executat şi că dumnealui să stea deoparte, că o să fie protejat şi chiar o să ajungă preşedintele partidului”, a afirmat preşedintele PSD.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri