Caută
Close this search box.

Simona Halep întoarce spectaculos, câștigă meciul cu Duan și merge în sferturi, păstrând locul 1 WTA

Nr.1 mondial, Simona Halep, a jucat în sferturile de finală ale Open-ului de Shenzhen, primul turneu al anului 2018, cu chinezoaica Ying Ying Duan, locul 91 WTA.

În primul set Duan a condus cu 4-1 și 5-2, câștigând cu 6-3, la fel ca în primul set de la Eastbourne, în 2017. În setul doi, însă, Simona a început foarte puternic, cu un categoric 4-1, scor la care a întors game-ul de la 15-40, pe serviciul lui Duan, ajungând la 5-1, în loc de 4-2 și apoi, firesc, la 6-1.

Simona a început și decisivul în forță, ajungând la 5-0 și reușind astfel o serie de 10 game-uri consecutive, chiar dacă unele din ele au fost adjudecate la mare luptă. Duan a primit îngrijiri medicale la spate și la coapsă la începutul setului decisiv, dar nu părut foarte afectată de acest fapt. Ea a mai și reușit să câștige, de altfel două game-uri.

A fost:

Simona Halep – Ying Ying Duan 3-6, 6-1, 6-2

Până astăzi, singura intalnire directă dintre cele două jucătoare a fost câștigată de Simona, in trei seturi, anul trecut la Eastbourne: 3-6, 6-3, 6-2, după ce inițial meciul fusese amânat pentru a doua zi, la 2-1 la game-uri pentru Duan.

După partida din optimi de la Shenzhen, Simona se va duela joi dimineață de la ora 10, în sferturile de finală, cu surprinzătoarea Aryna Sabalenka (19 ani, 1,82 m, loc 73 WTA), din Belarus, jucătoare aflată în mare formă la Shenzhen, unde  nu a pierdut până acum niciun set.

Cu victoria la Duan, Simona își păstrează cel puțin o săptămână locul 1 mondial, indiferent ce va face daneza Caroline Wozniacki (acum pe locul 2 WTA live) la Auckland (foto wtatennis.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri