Caută
Close this search box.

Simona Halep și ultima necunoscută a luptei pentru locul 1 mondial

Sferturile de finală la Australian Open au adus, în proba feminină, câteva victorii categorice care au accentuat – și, paradoxal, au și simplificat – lupta acerbă pentru locul 1 mondial WTA. Trei succese zdrobitoare, Simona Halep – Karolina Pliskova 6-3, 6-2, Angelique Kerber – Madison Keys 6-1, 6-2, Elise Mertens – Elina Svitolina 6-4, 6-0 (ultima putând fi considerată o mare surpriză), precum și unul (doar aparent) mai dificil, Caroline Wozniacki – Carla Suarez Navarro 6-0, 6-7, 6-2, au dus la un tablou firesc al semifinalelor:

Halep-Kerber și Wozniacki-Mertens.

E limpede acum că NUMAI daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, cu 6095 de puncte la startul turneului, față de cele 6.425 ale Simonei, o  mai poate detrona pe constănțeancă. Dar cum s-ar putea întâmpla acest lucru ? Ei bine, lucrurile s-au simplificat mult față de zilele trecute, când în calculele pentru locul 1 mai intrau și Elina Svitolina sau Karolina Pliskova, ambele eliminate de Elise mertens și, respectib Simona Halep.

Formidabila și inimoasa noastră Simona ar putea pierde locul 1 WTA, coborând pe al 2-lea, numai în cazul în care Caroline Wozniacki ar câștiga turneul, indiferent cu cine ar juca finala.

Simona ar mai putea rămâne pe locul 1 și pierzând semifinala sau finala, cu condiția însă ca Wozniacki să piardă și ea partida cu belgianca Elise Mertens. Altfel, dacă Wozniacki o învinge pe Mertens, atunci Simona trebuie neapărat să cîștige semifinala cu Kerber și apoi finala cu Wozniacki pentru a-și păstra locul de lider mondial. Și pentru a-și trece în palmares primul turneu de Grand Slam câștigat.

Să așteptăm, așadar, primul pas, adică semifinala Halep – Kerber de joi dimineața. (foto Cotidianul)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri