Caută
Close this search box.

Soţia premierului Japoniei, Akie Abe, după vizita în România: Sunt enorm de impresionată!

Soţia premierului Japoniei, Akie Abe, s-a declarat „enorm de impresionată”, marţi seară, de cultivarea în România a unei străvechi tradiţii nipone precum ceremonia ceaiului şi a promis că, o dată ajunsă în ţara sa, să dezvăluie acest fapt tinerilor japonezi.

FOTO. stiri pe surse

„Ca japoneză sunt enorm de impresionată să văd aceste fete îmbrăcate în chimono şi care au învăţat să celebreze ceremonia ceaiului aici, atât de departe, geografic vorbind, de ţara mea.

Din păcate, în zilele noastre, în Japonia nu sunt atât de multe persoane tinere care să înveţe Ceremonia ceaiului, dar, când mă întorc, o să spun peste tot că în România, o ţară atât de îndepărtată, oamenii învaţă cultura noastră de care trebuie să fim şi noi mândri”, a spus Akie Abe, la Muzeul Naţional de Artă al României, potrivit Agerpres.

Soţia premierului Japoniei a inaugurat, împreună cu ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, Camera de ceai, parte a viitoarei Galerii de artă orientală a MNAR.

Akie Abe şi-a exprimat speranţa ca vizita soţului său, premierul Japoniei, în România să contribuie la dezvoltarea relaţiilor bilaterale între cele două ţări.

Soţia premierului japonez a participat ulterior la o ceremonie a ceaiului, împreună cu soţia ambasadorului Japoniei la Bucureşti, Sachiko Ishii, cu discipoli, profesori şi maeştrii ai Şcolii japoneze Urasenke din Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri