Caută
Close this search box.

Tel Drum scapă de răspunderea penală: instanța dispune începerea procedurii de insolvență

instanţă

Luni, Tribunalul Teleorman a dispus deschiderea procedurii de insolvenţă a societăţii Tel Drum, administrator judiciar provizoriu fiind desemnat CITR Filiala Ilfov SPRL.

„Admite cererea debitoarei Tel Drum SA. În temeiul art.71 alin.1 din Legea nr. 85/2014 dispune deschiderea procedurii generale de insolvenţă împotriva debitoarei. În baza art. 73 raportat la art. 45 alin. 1 lit. d şi art. 57 din legea insolvenţei, desemnează administrator judiciar provizoriu pe C.I.T.R. Filiala Ilfov SPRL care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 58 şi 53 alin.1 si 2 din Legea nr. 85/2014, cu o remuneraţie de 1.500 lei din averea debitoarei”, se arată în decizia instanţei, citată de Agerpres

Judecătorii au mai hotărât ca administratorul judiciar să notifice deschiderea procedurii generale a insolvenţei, prin publicarea într-un ziar de largă circulaţie, creditorilor, Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Teleorman pentru efectuarea menţiunii, OCPI Teleorman, instanţelor judecătoreşti în a căror jurisdicţie se află sediul declarat la Registrul comerţului şi tuturor băncilor unde debitorul are deschise conturi.

Magistraţii au fixat termen pentru continuarea procedurii la data de 23 mai 2018.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Vineri, Tribunalul Bucureşti a admis solicitarea DNA de blocare a iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare a societăţii Tel Drum pe o durată de 60 de zile.

Procurorii susţineau că, prin deschiderea procedurii de insolvenţă, există riscul lichidării şi radierii în termen scurt a societăţii, astfel încât aceasta să nu mai poată fi trasă la răspundere penală.

Recent, DNA a extins urmărirea penală faţă de compania Tel Drum pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi complicitate la două infracţiuni de abuz în serviciu, după ce, în noiembrie 2017, compania a fost pusă sub acuzare pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, între care obţinerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanţări din fonduri europene, pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene din Teleorman.

De asemenea, DNA a pus sechestru asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile ale SC Tel Drum SA, precum şi poprire asupra sumelor de bani existente sau care urmează a fi virate de terţi, cu orice titlu, în conturile bancare deţinute aceasta, până la concurenţa sumei de 32.118.589 lei, reprezentând suma foloaselor necuvenite şi suma cu care s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale către stat.

Pe 13 noiembrie 2017, DNA anunţa că Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârşite în dosarul „Tel Drum” în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri