Premierul britanic Theresa May a declarat că va face curând unele schimbări în rândul echipei de miniştri, după ce adjunctul ei, Damian Green, prim secretar de stat, a fost forţat să demisioneze, în luna decembrie, în urma unui scandal sexual, informează site-ul postului BBC.

Theresa May. Foto: capx.co

„Evident, plecarea lui Damian Green înainte de Crăciun înseamnă că unele schimbări trebuie făcute şi voi face unele schimbări”, a declarat Theresa May, duminică.

Remanierea urmează să fie realizată la începutul săptămânii viitoare.

Mai multe publicaţii au relatat că Justine Greening va părăsi funcţia de ministru al Educaţiei, iar May urmează să numească un nou prim secretar de stat.

Presa britanică a mai relatat că Boris Johnson, ministrul de Externe, Philip Hammond, ministrul de Finanţe, David Davis, ministrul pentru Brexit, şi Amber Rudd, ministrul de Interne, îşi vor păstra funcţiile.

Guvernul britanic însă a catalogat drept „simple speculaţii” informaţiile vehiculate în presă.

29 Vizualizări

1 COMENTARIU

  1. Nu este ea ca „Iron Lady”(Margaret Thatcher), dar stie ce face, insa si aceste miscari au un scop mai „in spatele scenei***”, totul este legat de Brexit, in primul rand”To be, or not to be” iar daca da, iesirea cat mai avantajoasa daca nu triumfala…Asa cum se prevede prin formarea -deja- a unui inceput de nucleu cu Polonia, o tara mare si la propriu si la figurat si cu o pozitie geopolitica foarte strategica…(***adica „Far beyond the Sun”- cu ar zice marele maestro al chitarei, produsul-deloc intamplator- al unei alte Monarhii, „Lumina Lumii”)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 7 =