Caută
Close this search box.

„Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, premiat de sindicatul actorilor pentru cea mai bună distribuție

Lungmetrajul „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, o dramă cu accente comice regizată de Martin McDonagh, a câştigat principalul trofeu – „cea mai bună distribuţie” – la gala de decernare a premiilor atribuite de Sindicatul Actorilor Americani (Screen Actors Guild – SAG), veritabile barometre pentru Oscaruri, ce a avut loc duminică seară la Los Angeles, informează AFP.

„Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”

Gala SAG Awards 2018 a fost dedicată femeilor. Filmul „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, care a triumfat deja la gala Globurilor de Aur, a devenit unul dintre favoriţii la Oscaruri, apogeul sezonului premiilor cinematografice hollywoodiene, alături de pelicula „The Shape of Water”, care a câştigat sâmbătă seară principalul trofeu atribuit de Sindicatul Producătorilor Americani (Producers Guild of America – PGA).

Duminică seară, la gala SAG Awards 2018, Frances McDormand, interpreta principală din „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, o dramă acidă despre o mamă care închiriază trei panouri publicitare pentru a publica mesaje prin care îşi exprimă indignarea faţă de lentoarea anchetei demarate în urma morţii fiicei sale, a câştigat statueta pentru cea mai bună actriţă.

Deja recompensată cu un Glob de Aur pentru acest rol, Frances McDormand a devenit principala favorită la premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă.

În aceeaşi situaţie se află şi actorul Gary Oldman. Britanicul de 59 de ani a câştigat duminică seară premiul SAG pentru interpretarea lui Winston Churchill în filmul „The Darkest Hour”.

Sam Rockwell, care interpretează un poliţist în filmul „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, a câştigat premiul SAG la categoria „cel mai bun actor în rol secundar”.

În contextul în care sute de mii de persoane au participat la marşuri organizate în Statele Unite şi Europa weekendul trecut în favoarea drepturilor femeilor, Sam Rockwell a adus un omagiu mişcării Time’s Up, înfiinţată de 300 de femei influente din Hollywood în urma scandalului Weinstein.

Foto: nydailynews.com

Premiul SAG pentru cea mai bună actriţă în rol secundar a fost atribuit lui Allison Janney pentru interpretarea sa din filmul „I, Tonya”.

La gala de duminică seară, numeroase femei au urcat pe scenă pentru a atribui trofeele SAG din acest an, într-un eveniment organizat la Shrine Auditorium din sudul Los Angeles. Gala a adus un omagiu mişcării Time’s Up, care finanţează apărarea în instanţă a victimelor agresiunilor sexuale, dar şi mişcării #MeToo.

În industria de televiziune, drama familială şi rasială „This Is Us” a câştigat premiul pentru cea mai bună distribuţie, iar protagonistul acestui serial, Sterling K. Brown, a câştigat premiul SAG pentru cel mai bun actor într-un serial TV dramatic. Pentru acest rol, actorul afro-american a câştigat deja un Glob de Aur şi un premiu Primetime Emmy.

Premiul SAG pentru cea mai bună distribuţie dintr-o comedie TV a fost atribuit ansamblului de actori din serialul „Veep”.

Cea mai bună actriţă dintr-un serial TV dramatic a fost desemnată Claire Foy, protagonista serialului „The Crown”.

William H. Macy a fost desemnat cel mai bun actor dintr-un serial de comedie graţie evoluţiei sale din serialul „Shameless”, în timp ce trofeul feminin echivalent – cea mai bună actriţă dintr-un serial de comedie – a fost câştigat de Julia Louis-Dreyfus pentru rolul din „Veep”.

Nicole Kidman a fost premiată – cea mai bună actriţă dintr-un lungmetraj TV sau miniserie – pentru rolul din „Big Little Lies”, o miniserie TV în care vedeta australiană a interpretat o femeie care devine o victimă a violenţelor conjugale.

„Acest trofeu este incredibil de semnificativ pentru mine, în acest moment al carierei mele, şi ţinând cont de ceea ce se întâmplă în industria noastră”, a declarat actriţa australiană, care i-a îndemnat pe investitori şi pe managerii marilor studiouri de la Hollywood să susţină proiectele care prezintă poveşti cu şi despre femei.

Alexander Skarsgard, actorul care interpretează rolul soţului violent din „Big Little Lies”, a fost şi el premiat duminică seară, primind trofeul SAG pentru cel mai bun actor dintr-un lungmetraj TV sau miniserie de televiziune.

Premiile SAG sunt considerate un indicator fiabil al viitorilor laureaţi de la gala Oscarurilor, întrucât reprezentanţii acestui sindicat al actorilor alcătuiesc cel mai numeros grup din rândul membrilor cu drept de vot ai Academiei de film americane, arată Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri