Caută
Close this search box.

UDMR poate decide soarta guvernului Dăncilă. Partidele, în sedinţă înaintea votului de luni

Politicienii se pregătesc pentru ziua de luni, când guvernul Dăncilă ar urma să primească votul de învestitură în Parlament. În cursul dimineţii, de la ora 8.00, vor avea loc audierile viitorilor miniştri în comisiile de specialitate.

dăncilă

Grupurile parlamentare reunite ale PSD şi ALDE se întâlnesc, duminică, într-o şedinţă comună, la care va participa şi Viorica Dăncilă, premierul desemnat.

Potrivit secretarului general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, la reuniune vor fi prezenţi şi liderii de organizaţii PSD, şedinţa având un caracter pregătitor în perspectiva zilei de luni, când urmează a fi audiaţi miniştrii, iar noul guvern va fi supus votului de învestitură.

Viorica Dăncilă a discutat, sâmbătă, cu miniştrii în funcţie şi cu cei validaţi de conducerea PSD pentru un nou portofoliu, întâlnirea având ca obiectiv principal stabilirea strategiei de comunicare.

PNL, şedinţă şi negocieri cu parlamentarii

Şi Biroul Politic Naţional şi grupurile parlamentare ale PNL se reunesc, duminică, pentru a stabili strategia partidului în noua sesiune parlamentară şi poziţionarea faţă de învestirea noului Guvern, potrivit Agerpres.

Klaus Iohannis o acceptă pe Viorica Dăncilă premier

“Biroul Politic Executiv a luat decizia de a convoca duminică, de la ora 17.00, reuniunea Biroului Politic Naţional împreună cu grupurile parlamentare ale partidului din Camera Deputaţilor şi din Senat. Cu această ocazie vom stabili strategia PNL pe sesiunea parlamentară şi, de asemenea, poziţionarea în procedurile de învestire a noului Guvern care se pare că întârzie”, declara preşedintele PNL, Ludovic Orban, pe 22 ianuarie, la Parlament.

Preşedintele PNL a precizat că liberalii vor purta discuţii cu parlamentarii pentru a-i convinge să nu voteze învestirea Guvernului Dăncilă.

UDMR aşteaptă. Ce? Vom vedea luni

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă seara că din discuţiile avute cu preşedintele executiv al Uniunii, Porcsalmi Balint, a reieşit că noul program de guvernare “arată de parcă ar fi scris în Ministerul Agriculturii, printre două beri”.

“A citit careva planul de guvernare? Ştiu că Balint l-a citit şi mi-a spus că arată de parcă ar fi scris în Ministerul Agriculturii, printre două beri. Se va decide săptămâna viitoare referitor la acest plan de guvernare şi ar fi foarte bine dacă v-aţi exprima şi voi părerea.

Eu aş fi foarte bucuros să citiţi acest program de guvernare şi să ne spuneţi ideile voastre până luni dimineaţa. Avem şi noi idei referitoare la perioada următoare pe care vrem să le prezentăm. Toate aceste acorduri sunt pe plan îndelungat”, a declarat Kelemen Hunor.

Plenul comun al Legislativului este programat să înceapă luni, la ora 15.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri