Proprietarul uneia dintre cele mai mari companii de lactate din Bulgaria a fost împuşcat mortal luni în plină zi în faţa biroului firmei la Sofia, au anunţat două surse familiare cu acest caz, informează Reuters și AFP.

Foto: reuters.com

Asasinatul a avut loc la doar câteva zile după ce Bulgaria, cea mai săracă şi cea mai coruptă ţară din Uniunea Europeană, şi-a asumat pentru şase luni preşedinţia rotativă a UE pentru prima dată de când a aderat în 2007.

Petăr Hristov, în vârstă de 49 de ani, a fost împuşcat luni dimineaţă, la ora 10.00 în timp ce se urca în maşină în Manastirski Livadi, un cartier select al capitalei bulgare.

Hristov, un om de afaceri influent în centrul Bulgariei cu interese în construcţii, imobiliare şi turism, a murit din cauza rănilor la 30 de minute după ce a fost dus la spital.

Hristov era de asemenea un apropiat al unor înalţi responsabili din cadrul partidului de centru-dreapta GERB, aflat la putere, potrivit presei bulgare.

„Ancheta este în desfăşurare”, a anunţat comisarul de poliţie din Sofia Ivailo Ivanov. ”Cel mai proabil în spatele crimei sunt interese de afaceri”, a declarat pentru presă şeful Poliţiei naţionale bulgare Hristo Terziiski.

Uciderea lui Hristov survine în contextul în care Bulgaria este urmărită atent de Bruxelles, care a criticat Sofia pentru că a făcut prea puţin în lupta împotriva bandelor criminale şi a corupţiei oficiale. În urmă cu trei săptămâni, un înalt funcţionar fiscal a fost împuşcat în maşina sa în centrul Sofiei.

Potrivit Transparency International, Bulgaria este cea mai coruptă ţară din UE. Dar cu o săptămână înainte ca Hristov să fie ucis, preşedintele Rumen Radev a respins prin veto legislaţia anticorupţie, declarând că proiectul de lege nu oferă mijloacele necesare pentru a investiga eficient reţelele de corupţie.

34 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 7 =