Caută
Close this search box.

Un copil ar fi fost dat afară de la creșă pentru că nu era vaccinat

Romana şi Cristian Gavrilaş spun că au aflat la începutul lunii decembrie că băieţelul lor nu mai este primit la creşă pentru că nu are toate vaccinurile din schema naţională.

FOTO: clubulbebelusilor.ro

„În data de 8 decembrie soția a primit un telefon din partea medicului instituției, prin care i-a spus soției că aveți un copil frumos, sănătos însă aveți o problemă că nu e complet vaccinat. Din punctul ei de vedere trebuie să aibă mai multe vaccinuri făcute”, spune Cristian Gavrilaș, tatăl copilului.

Copilul are doi ani şi este imunizat doar împotriva tuberculozei şi a hepatitei B. Alte trei vaccinuri nu le-a făcut pentru că, spun părinţii lui, după primele seruri băiatul a avut o reacţie alergică.

Deşi reporterii Digi24 au încercat să stea de vorbă cu reprezentanţii creşei, până acum nimeni nu a dorit să ofere un punct de vedere. Familia Gavrilaș a apelat la serviciile unui avocat pentru a aflat temeiul legal în baza căruia cel mic a fost exclus din creşă.

„Noi recomandăm și susținem efectuarea vaccinărilor tuturor copiilor care intră în colectivitate. (Reporter: Recomandăm sau obligăm?) Noi recomandăm efectuarea vaccinărilor”, spune Viorica Dumitru, director executiv adjunct DSP Timiș.

Un răspuns

  1. foarte bine! asta este calea normala de urmat, nu vrei sa respecti drepturile comunitatii la sigurnata epidemiologica, fa-ti comunitatea ta, si traiesti cum vrei, insa uu flutura „dreptul de libera alegere”, cand este vorba de sanatatea altora, si ei au acelasi drept, drept legiferat de mii de ani si cristalizat -oficial- cu peste 2200 ani in urma, -in religia Hindu- prin asa-zisele „Legi ale lui Manu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri