Caută
Close this search box.

Un eventual eșec al Simonei Halep cu Osaka ar face aproape imposibilă păstrarea locului 1 WTA

Lupta pentru locul 1 WTA e mai dură ca oricând: în pofida efortului fizic și psihic uriaș depus de Simona Halep în meciul cu lauren Davis, 4-6, 6-4, 15-13, o eventuală înfrângere în duelul de luni, din optimi de finală, cu japoneza Naomi Osaka, ar face aproape imposibilă Ră,ânerea constănțencei oe locul 1 WTA. Ar trebui ca daneza Wozniacki să nu ajungă în semifinale, dar nici ucraineanca Svitolina să nu se califice în finală, iar cehoaica Pliskova să nu câștige turneul de Grand Slam de la Melbourne.

Practic, după eliminarea Muguruzei și a lui Konta, au mai rămas trei jucătoare care pot emite pretenții la locul 1: daneza Caroline Wozniacki (nr. 2 WTA), Elina Svitolina (4 WTA) și fostul nr 1 Karolina Pliskova (6 WTA).

Dacă Simona, favorită nr.1, ar câștiga turneul de la Antipozi, ea ar rămâne fără probleme pe locul 1 WTA, desigur, indiferent de rezultatele celorlalte trei jucătoare. Dacă ar ajunge în finală și ar pierde, ar trebui ca învingătoarea să nu fie Wozniacki.

În cazul în care pierde în semifinale, Simona poate rămâne pe locul 1 WTA doar dacă Wozniacki nu se califică în finală, iar în același timp Svitolina nu câștigă turneul.

În fine, dacă trece luni de Osaka, dar pierde imediat după aceea în sferturi de finală, ar trebui ca Pliskova să nu câștige turneul și niciuna dintre Wozniacki și Svitolina să nu ajungă în finală. Ceea ce, să recunoaștem, este foarte greu. Și să nu uităm că Simona luptă acum și cu problemele la glezna stângă, ca să nu mai vorbim de oboseala după meciul de 4 ore cu Davis. (foto gsp.ro)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri