Caută
Close this search box.

Un sfert din posturile de conducere din executiv, desființate

Anunțul făcut de președintele țării, ales în 2016, a venit ca un trăsnet peste structurile birocratice. Dar în ce țară se întâmplă asta?

Clădirea Guvernului argentinian. Foto: wikimedia.org

Este vorba despre Argentina, unde preşedintele Mauricio Macri a anunţat luni că un sfert din posturile de conducere din executiv vor fi desfiinţate, iar salariile înalţilor funcţionari vor fi îngheţate anul acesta, informează AFP. Totodată, se interzice angajarea persoanelor apropiate miniştrilor, dar şeful statului nu a precizat ce se va întâmpla cu cele deja angajate.

„Dorim să dăm un exemplu de austeritate. Vom desfiinţa un post din patru în executiv”, a declarat preşedintele de centru-dreapta. El a precizat că este vorba de funcţiile politice, adică cele ocupate prin numire în cadrul diferitelor ministere, al preşedinţiei şi al altor instituţii, şi că sunt vizate 1000 de posturi din 4000, ceea ce va duce la economii anuale de 1,5 miliarde de pesos (circa 77 de milioane de dolari), arată Agerpres.

Președintele Mauricio Macri

Centrul de cercetare a politicilor publice CIPPEC estimează că în sectorul bugetar din Argentina, la nivel naţional, provincial şi municipal, lucrau în 2016 circa 3,9 milioane de angajaţi, adică 18% din populaţia activă a ţării. Aceştia beneficiau anual de indexări ale salariilor negociate cu sindicatele în funcţie de rata inflaţiei. Aceasta a fost în 2017 de 24,8%.

AFP observă că preşedintele Macri a anunţat măsurile – cu intenţia declarată de a creşte transparenţa în politică – după ce popularitatea sa a scăzut cu aproape 20%, la 45-50%, conform principalelor institute de sondare a opiniei publice.

Un răspuns

  1. Argentina:Un sfert din posturile de conducere din executiv, desființate(…)!!!!!!!!!

    Romania:5 (cinci) ministri ai Economiei in 12 luni: Zero viziune, masuri si idei (…)///2-Investitorii avertizeaza: Companiile de stat au salariu dublu fata de privat, dar productivitate cu 40% mai mica(…)///3-Darius Valcov a fost numit consilier de stat in Guvernul Dancila. E trimis in judecata in 2 dosare de coruptie(…)_____––-_____Argentina peste dublu ca populatie (raportat la Romania) si imensa ca si suprafata(2,7 milioane kmp!!!) are doar 27 provincii si 329 parlamentari si -la zi- continua sa desfinteze posturi de varf din grupa „parazitii nationali de lux”, iar la noi bugetarii -practic- sunt platiti(aprox.) de 4 ori mai mult decat singurii care produc efectiv, iar banditii care conduc tara,joaca in continuare „rotirea cadrelor” dublata de inmultirea prin clonare…cred ca pentru viitorii istorici politici (si sociali) va fi greu de inteles si acceptat, cum un popor intrat in sec. XXI actioneaza, ” gandeste”, se lasa sclavagizat,etc.,precum in epoca de piatra…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri