Caută
Close this search box.

Ungaria acuză Comisia Europeană că aplică standarde duble în privinţa refugiaţilor

Comisia Europeană aplică standarde duble prin faptul că evidenţiază refuzul din partea a trei state membre de a pune în aplicare cotele obligatorii de refugiaţi, a declarat joi un oficial al guvernului de la Budapesta, relatează agenţia MTI, preluat de Mediafax.

Curtea Europeană de Justiţie a anunţat joi că va analiza cazul împotriva Ungariei, Cehiei şi Poloniei în ceea ce priveşte procedura de încălcare a dreptului comunitar, pentru refuzul acestor ţări de a se conforma deciziei privind cotele Uniunii Europene pentru refugiaţi.

Pal Volner, secretar de stat în cadrul ministerului de Justiţie, a declarat că procesul ar fi trebuit intentat şi altor state membre care nu au acceptat să primească imigranţi. El a adăugat că procedura se referă exclusiv la faptul că Bruxelles-ul îşi menţine politica privind cotele obligatorii şi doreşte impunerea nerestricţionată a acestora în statele membre ale UE.

Partidul de guvernământ din Ungaria, Fidesz, susţine că Executivul comunitar a reînnoit presiunea asupra Ungariei prin trimiterea în instanţă a chestiunii imigranţilor. Potrivit Fidesz, cotele obligatorii ar face parte din aşa-numitul „Plan Soros”, prin implicarea organizaţiilor asociate cu miliardarul ungaro-american George Soros în programul privind redistribuirea imigranţilor în statele membre.

„Bruxelles-ul nu a planificat relocarea unică a unui număr limitat de imigranţi în cadrul UE, ci introducerea unui proces automat de migrare fără o limită superioară. Procesul împotriva ţărilor care resping cotele (de refugiaţi) nu este altceva decât o modalitate de a exercita presiuni politice”, se arată într-un comunicat al Fidesz.

Curtea Europeană de Justiţie a decis la 6 septembrie că statele membre UE au obligaţia de a accepta relocarea imigranţilor pe teritoriul lor, respingând contestaţiile depuse de Slovacia şi Ungaria. Prin urmare, regimul de la Budapesta riscă sancţiuni din partea instituţiilor comunitare, inclusiv reducerea alocării de fonduri europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri