Caută
Close this search box.

Hong Kong: Mii de oameni evacuați din cauza unei bombe din timpul războiului

Descoperirea unei bombe de 450 de kilograme din Al Doilea Război Mondial într-o zonă în construcţie din aria urbană a Hong Kong-ului a provocat evacuarea a peste 4.000 de oameni în noaptea de miercuri, în timp ce joi zeci de specialişti vor încerca să dezamorseze dispozitivul, transmite agenţia EFE.

Foto: scmp.com

Bomba, a doua găsită în interval de patru zile în districtul comercial şi financiar Wanchai, a determinat o desfăşurare a poliţiei. Aceasta a ordonat evacuarea clădirilor, închiderea magazinelor, hotelurilor, şcolilor şi birourilor, precum şi întreruperi ale traficului, inclusiv a serviciilor de transport maritim care conectează zona cu portul Victoria.

La prima oră a zilei de joi, echipele de dezamorsare continuau să lucreze în zonă pentru a scoate la suprafaţă dispozitivul exploziv.

„Bomba este într-o stare periculoasă. Mecanismul fuzibilului este grav deteriorat iar poziţia acestuia face dificil ca echipa noastră să poată lucra dintr-un punct optim”, a declarat Alick McWhirter, un expert în dezamorsarea bombelor, ziarului South China Morning Post din Hong Kong.

În Hong Kong, turiștii sunt evacuați din magazine de poliția locală. Foto: chelorg.com

Bomba a fost găsită îngropată în pământ la zece metri de locul unde sâmbătă a fost descoperită o alta de acelaşi tip, de 450 de kg, şi care de asemenea a provocat o evacuare a zonei până a fost dezactivată cu succes.

Ambele bombe au fost lansate de armata americană în cel de-Al Doilea Război Mondial.

În 2014, poliţia a dezamorsat o bombă din război care cântărea aproape o tonă, cea mai mare descoperită în oraş până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri