Caută
Close this search box.

Protestele din România, într-o expoziţie de fotografie la Bruxelles. “Romanians take the streets”, în Parlamentul European

Protestele

Protestele din România ,“Romanians take the streets”, sunt reunite într-o expoziție de fotografie care poate fi văzută în aceste zile în Parlamentul European de la Bruxelles.

Protestele
FOTO: @RFI

Organizată de doi deputați europeni, Monica Macovei și Sven Giegold, expoziția reunește fotografiile realizate exact acum un an de diferiți artiști, precum Adrian Câtu, Andreea Retinschi, Mihuț Savu, Dan Mihai Bălănescu și altii. Vernisajul expoziției a avut loc pe 30 ianuarie.

“Acela a fost un moment absolut magic pentru mine pentru că mă uitam la toată masa aceea de oameni, mă uitam la câta mica părea clădirea Guvernului și-mi dădeam seama de cât de mare este forța colectivă a oamenilor”.

„Guvernul părea înghițit de mulțime”

Aceste cuvinte îi aparțin lui Adrian Câtu, autorul unora din acele fotografii care au făcut înconjurul lumii.

Sunt fotografiile care au surprins de sus aprinderea lanternelor telefoanelor mobile. Momentul era februarie 2017. Piața era plină de oameni, iar impresia mărturisită a fotografului a fost aceea că Guvernul este înghițit de mulțime.

Protestul #rezist se mută în Parlamentul European! Vine şi Oana Pellea!

Aceste fotografii, precum și portretele realizate de Andreea Retinschi și de alti autori sunt expuse acum pentru câteva zile în Parlamentul European.

Aici, exact la un an de la protestele din Piaţa Victoriei, se încearcă prin această expoziție o informare a europenilor despre lupta cetățenilor români împotriva corupției.

Un strigăt pentru lumină din România

Vernisajul expoziției a adunat diferiți români din instituțiile europene și grupuri civice, câțiva deputați europeni, tot români și câțiva curioși.

Sentimentul exportării la Bruxelles a acestui strigăt pentru lumină din România este acela de început de deznădejde. Pare că orice efort românesc rămâne limitat si puțin cunoscut.

Dar fotografiile, frumoase, grăitoare și cu mult mai explicite decât orice discurs, rămân expuse câtva timp într-una din zonele foarte aglomerate ale Parlamentului European, potrivit rfi.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri