Caută
Close this search box.

Surpriza care vine de la Cluj: o româncă împotriva României

Obișnuiți cu marile turnee ale Simonei Halep, aproape că am uitat de Fed Cup, această atât de importantă ”Cupă Davis” a fetelor, în care, în echipa națională a României, va evolua desigur și marea noastră campioană din Constanța. Și este vorba aici de meciul România – Canada, care se va desfășura în Sala Polivalentă din Cluj, în zilele de sâmbătă 10 și duminică 11 februarie, confruntare în care una din adversarele fetelor noastre va fi chiar o jucătoare cu origini românești.

Este vorba de foarte tânăra și talentata componentă (în premieră) a selecționatei Canadei, Bianca Andreescu (17 ani, locul 182 WTA, 1,65 m, jucătoare de mână dreaptă), calificată anul trecut pe tabloul principal al senioarelor de la Wimbledon, dar și câștigătoare la dublu feminin, tot anul trecut, la Australian Open și la Roland Garros, în proba rezervată junioarelor, desigur.

Astfel, căpitanul nejucător al Canadei, Sylvain Bruneau, a anunțat  cine va  evolua în confruntarea cu România din Fed Cup, din echipă lipsind în mod surprinzător primele două jucătoare ale adversarelor, celebra Eugenie Bouchard (81 WTA), precum și Francoise Abanda (123 WTA). În schimb, vor evolua împotriva României : Carol Zhao (143 WTA), Bianca Vanessa Andreescu (182 WTA), Katherine Sebov (277 WTA) și Gabriela Dabrowski (321 WTA).

De subliniat că Bianca Andreescu e considerată de specialiști una dintre cele mai promiţătoare junioare ale lumii, fiind, la vârsta de 15 ani, numărul 1 mondial la junioarele acestei vârste. Bianca s-a în Canada, din părinţi români și a început tenisul în România, după care a plecat din țară la de zece ani, stabilindu-se definitiv în Canada, Ontario, împreună cu părinții. 

„Îmi place mult Simona Halep, deoarece avem un stil asemănător de joc. Încerc să o urmăresc cu atenţie. Îmi propun să ajung numărul unu în lume şi să câştig un turneu de Grand Şlem„, declara, în urmă cu an și jumătate, Bianca Andreescu, în timpul circuitului nord-american.

Din echipa României, favorită certă, vor face parte Simona Halep, locul 2 WTA, Sorana Cîrstea, locul 36 WTA, Irina Begu, 37 WTA și Raluca Olaru, locul 45 WTA la dublu. Antrenor, Florin Segărceanu. (foto Epoch Time)

2 răspunsuri

  1. asta sa fie singura surpriza, pentru ca dupa numere, practic Romania ar trebui sa invinga pe toata linia, fara a fi o surpriza…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri