Caută
Close this search box.

Marea Britanie: O româncă a născut în închisoare, fiind arestată pe nedrept 13 luni

O româncă a fost arestată pe nedrept în Marea Britanie și a fost nevoită să nască în închisoare. Presa britanică susține că polițiștii știau ca femeia e nevinovată, dar au tăinuit acest fapt.

Petruța Cristina Boșoancă, în interviul acordat BBC. Foto: observator.tv

Petruța-Cristina Boșoancă are 25 de ani și a stat în închisoare timp de 13 luni. Ea a fost reținută în decembrie 2016, acuzată fiind că împreună cu Adrian Iordan și Anișoara Lăutaru ar fi făcut trafic de carne vie, relatează BBC.

Cea care a acuzat-o pe Boșoancă a fost o tânăra care le spusese anchetatorilor că cei trei români au obligat-o să se prostitueze în Anglia și că, în urma acestor acte, a rămas însărcinată, preia ziare.com.

La trei zile după ce Petruța-Cristina Boșoancă fusese închisă, medicii au examinat-o și au constat că aceasta era deja însărcinată înainte de a ajunge în Marea Britanie. Informația a fost, însă, tăinuită.

Potrivit judecatorului de caz, avocatul româncei ar fi cerut încă de pe atunci acces la aceste rapoarte medicale, dar i s-a spus că ele nu există. Faptul că aceste probe nu au fost făcute publice, a spus judecătorul, „este una dintre cele mai grave greșeli care s-au făcut în acest caz și este nevoie de explicații suplimentare”.

Ulterior, în mai multe discuții pe Facebook, tânăra care o reclamase pe Petruța-Cristina Boșoancă le-a spus prietenilor ei despre sarcină și a dezvăluit chiar identitatea tatătlui copilului.

Boșoancă a născut un băiețel, pe nume Cristian, care acum este în vârstă de 5 luni.

BBC informează că poliția știa despre aceste lucruri încă din ianuarie 2017, dar că nu a făcut publice informațiile decât la finele anului trecut. Potrivit avocaților apărării, dovezile nevinovăției româncei ar fi putut fi strânse în doar patru zile, nu în 13 luni cum s-a întâmplat de fapt.

Eliberată din închisoare, Petruța-Cristina Boșoancă a declarat pentru BBC: „Nu era nimeni cu mine (când a născut – n.r.). În lunile în care trebuia să fiu fericita, eram fericită dar nefericită în același timp. Știam că sunt nevinovată, la început am cerut telefonul, am cerut să fie arătate pozele, clipurile video de la camerele de supraveghere, am cerut toate lucrurile acestea, dar nu le-a păsat”.

În urma acestor dezvăluiri, un purtător de cuvânt al Serviciului de Procurori ai Casei Regale a declarat:

„Suntem îngrijorați de deznodământul acestui caz și de comentariile judecătorului. Este clar că au fost greșeli majore în acest caz și va fi analizat de către avocații Serviciului de urgență”.

Un răspuns

  1. Poate ca e adevarat „Tot raul spre bine”, cel putin de acum incolo -mai mult ca sigur- ca va fi fericita, in fond pentru asta please in Anglia, sa faca bani(probabil”nu conteaza cum”) , este f. probabil ca va incasa cateva sute de mii de lire engleze, cu care isi poate face un viitor frumos…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri