Caută
Close this search box.

Euronews, amplu reportaj dedicat protestelor: „Marșul românilor pentru Justiție”

Euronews

Euronews dedică protestelor din România un amplu reportaj, intitulat „Marşul românilor pentru Justiţie”.

Euronews

Postul de televiziune prezintă revolta poporului faţă de putere şi faţă de modificările pe care aceasta doreşte să le aducă legilor justiţiei.

Protestele din România, într-o expoziţie de fotografie la Bruxelles. “Romanians take the streets”, în Parlamentul European

„Un grup mafiot se află la conducerea ţării în acest moment, politicienii aflaţi la putere, social-democraţii, mulţi dintre ei au probleme imense cu legea. Aşa că vor aceste reforme doar pentru a nu mai avea probleme cu legea”, spune Tudor Cârstoiu, protestatar, în reportajul Euronews.

Televiziunea notează, potrivit digi24.ro, că de prinderea corupţilor la nivel înalt se ocupă Direcția Națională Anticorupție. O instituţie condusă de Laura Codruta Kovesi, care, în repetate rânduri, a atras atenţia că modificarea legilor justiţiei nu se bazează pe o dorinţă reală pentru reformă, ci mai degrabă pe o încercare de a proteja parlamentarii corupţi de anchete.

Sute de mii de români au ieşit în stradă, într-un aşa-numit „Marş al speranţei”

„Acestea (n.red: modificările propuse) pun în pericol legislaţia, distrug instrumentele de anchetă pe care le folosim în activitatea noastră”, afirmă Laura Codruţa Kovesi, procuror-şef al DNA.

„Dacă desfăşori o anchetă folosind protocoale secrete, echipe comune de procurori cu agenţi de la serviciile secrete, acest lucru este total ilegal, este un abuz, este ca un cancer pentru societate şi subminează credibilitatea acţiunilor justiţiei, mai ales în lupta anticorupţie”, susține Şerban Nicolae, senator PSD.

Sute de mii de români cred, însă, că modificările aduse Legilor Justiţiei sunt greșite. E motivul pentru care au ieşit în stradă, într-un aşa-numit „Marş al speranţei”, notează jurnaliştii.

„Suntem mândri că suntem europeni, că facem parte din UE şi vrem să rămânem acolo”, spune Sorin Bobiş, protestatar din Cluj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri