Caută
Close this search box.

Henry Kissinger: Administraţia Trump analizează tot mai mult posibilitatea să atace Coreea de Nord

henry kissinger

Administraţia Trump analizează din ce în ce mai mult varianta lansării unui atac preventiv împotriva Coreei de Nord, a afirmat, în Senatul Statelor Unite, fostul secretar de Stat american Henry Kissinger.

kissinger
FOTO: cnn.com

Henry Kissinger a explicat că regimul din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un, reprezintă în prezent cea mai mare ameninţare la adresa securităţii mondiale, subliniind că denuclearizarea Peninsulei Coreea trebuie să fie un obiectiv fundamental în materie de politică externă.

„Cea mai urgentă provocare la adresa securităţii mondiale este evoluţia programului nuclear nord-coreean”, a afirmat Henry Kissinger, diplomat şi teoretician politic, fost secretar de Stat american şi consilier pentru Siguranţa naţională în timpul administraţiilor Richard Nixon şi Gerald Ford.

„Va trebui să acţionăm decisiv”

Henry Kissinger a notat că relaţiile între Statele Unite ale Americii şi Coreea de Nord au ajuns într-un moment determinant.

NBC News: Donald Trump va fi audiat în investigaţia privind contactele cu Rusia

„Va trebui să acţionăm decisiv, iar tentaţia de a aborda problema printr-un atac preventiv este puternică, cu argumente raţionale, deşi nu am văzut încă nici o declaraţie publică a vreunui oficial”, a afirmat Kissinger, citat de publicaţia Daily Mail şi de site-ul Quotidiano.net, potrivit Mediafax.

„În orice caz, eu aş fi foarte preocupat de un eventual război declanşat unilateral de SUA la frontierele cu Rusia şi China fără susţinerea unei părţi semnificative a comunităţii internaţionale ori cel puţin a ţărilor asiatice”, a explicat diplomatul american.

Donald Trump şi Kim Jong-Un s-au ameninţat în mai multe rânduri

Henry Kissinger, în vârstă de 94 de ani, a fost invitat de membrii Comisiei Forţelor Armate din Senatul SUA pentru a oferi consultanţă în scopul soluţionării problemelor globale.

Alături de el au fost chemaţi fostul secretar de Stat George Shultz, în vârstă de 97 de ani, şi Richard Armitage, fost subsecretar de Stat, în vârstă de 72 de ani.

Preşedinţii din SUA şi Coreea de Nord, Donald Trump şi Kim Jong-Un, s-au ameninţat în mai multe rânduri cu atacuri nucleare. Recent, Phenianul a acuzat, prin vocea ministrului nord-coreean de Externe Ri Yong Ho, că Washingtonul vrea să declanşeze un „conflict nuclear”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri