Caută
Close this search box.

Puzzle Bitcoin, în valoare de 50.000 de dolari, rezolvat după aproape trei ani

Un cod secret ascuns într-un tablou care a dat acces la un portofel online care conține Bitcoin în valoare de 50.000 de dolari (35.500 de lire) a fost spart după aproape trei ani.

Opera de artă semnata de Rob Myers, care utilizează un pseudonim, a fost publicată pentru prima oară online la începutul anului 2015. Codul conținut în el a scos la iveală o cheie privată care ia acordat descoperitorului accesul la portofelul plin cu bitcoini.

Puzzle-ul a codificat un șir de binar – o serie de zerouri și cifra unul – în rânduri complicate de flăcări pictate în jurul marginii pânzei. Culoarea și forma fiecărei flăcări au determinat o bucată de patru caractere din seria binară, cu o altă parte a codului reprezentată de șase panglici de diferite lungimi în colțul din dreapta jos.

După ce toate aceste coduri au fost elaborate și legate între ele, succesorul puzzleului a reușit să traducă întregul șir de nivele și acelea într-o cheie privată Bitcoin, cu ajutorul unui program simplu de calculator.

Nu a fost surprinzător faptul că a durat atât de mult pentru ca cineva să rezolve codul picturii, a declarat Peter Todd, consultant în domeniul criptografiei. „Puzzle-urile de genul asta nu sunt lucruri la care poți arunca doar puterea de calcul – sunt puzzle-uri autentice care solicita mult creierul”, a declarat el pentru BBC.

Aceasta nu este prima dată când cineva a revendicat bitcoins după ce a construit un puzzle setat de proprietarul lui original. În ianuarie, un doctorand belgian a elaborat o cheie pentru un singur bitcoin – în valoare de mai mult de 10.000 de dolari.

Și doi hackeri au revendicat 1.000 de dolari în Bitcoin la sfârșitul anului trecut, după ce au reconstruit un cod QR, parțial neclar, care a apărut pe scurt într-o  televiziunea franceză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri