Caută
Close this search box.

Gheorghe Hagi, la zi aniversară, pe fondul unor mari supărări în fotbalul intern

Programul competițional diferit al acestui campionat, 2017-2018, face ca, dacă în alți ani Gică Hagi își serba ziua de naștere în cantonament, acum aniversarea îl prinde în plin campionat și bătălie pentru play-off: e 5 februarie și ”Regele” împlinește 53 de ani. LA MULȚI ANI FRUMOȘI ȘI PLINI DE VICTROII, Gică Hagi, din partea MagnaNews !

FC Viitorul Constanța, echipa pe care o conduce, a jucat deja un meci oficial în 2018 și a făcut un egal pe teren propriu cu Astra Giurgiu, 1-1 în etapa a 23-a a Ligii. Urmează  partida cu Juventus București, programată sâmbătă, 10 februarie, la ora 18,00. Aniversarea îl prinde și foarte supărat pe patronul și managerul tehnic al campioanei României. După meciul cu Astra, Hagi a anunțat că vrea să plece definitiv din România.

DE mai bine de 20 de ani, Gheorghe Hagi este  considerat „Regele” fotbalului românesc și cel mai bun jucător român din toate timpurile. Rămâne golgheterul echipei naţionale, la egalitate cu Mutu (35 de goluri în 125 de selecții) şi este printre puţinii jucători din lume care au jucat atât pentru Real Madrid, cât şi pentru FC Barcelona, cele două mari ”stele” ale fotbalului de club european și mondial.

Hagi a debutat în fotbalul mare la doar 17 ani şi 7 luni, jucând pentru FC Facul Constanța în Divizia A (acuala Liga I).  După nici un an, Mircea Lucescu îl chema şi la prima reprezentativă, dându-i chiar banderola de căpitan. Farul, Sportul Studențesc şi Steaua au fost echipele din România la care a jucat Hagi. Cu Steaua a cucerit Supercupa Europei (1985, fiind și autorul golului viuctoriei), de trei ori titlul de campion al României și de două ori Cupa României.

În 1990, după Coppa del Mondo din Italia, Hagi a făcut pasul spre străinătate. A semnat cu Real Madrid, unde a evoluat două sezoane (1990-1992, 19 goluri în 64 de meciuri). A jucat şi pentru rivala Barcelona (1994-1996, 7 goluri în 36 de meciuri), nu înainte de a juca două sezoane în Italia, la Brescia. Şi-a încheiat cariera la Galatasaray, în 2001, după cinci sezoane în care a cucerit patru titluri, două Cupe, două Supercupe, Cupa UEFA şi a doua Supercupă a Europei din carieră. Lider incintestabil al Generaţiei de Aur, Hagi a participat alături de naţională la trei Campionate Mondiale şi la trei Europene. (foto prosport.ro)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri