Caută
Close this search box.

Clasic si Jazz – siguranta unei seri reusite

Nu este pentru prima data cand pe scena Salii Radio sunt invitati in acelasi concert doua ansambluri ce reprezinta stiluri diferite : Orchestra de Camera Radio si un cvartet de jazz: TEODOR PETKOV – pian, MIHAIL IVANOV – contrabas, BORISLAV PETROV – tobe, SEBASTIAN BURNECI – trompeta.

Orchestra de camera inseamna un numar redus de instrumentisti, o sonoritate suava a timbrelor de viori, viole, violoncele, un contrabas, un oboi, un clarinet. Dualitatea cu sectia ritmica de pian, tobe, cu solistul la trompeta, instrument greu de manuit in asemenea ipostaza dar care demonstreaza virtuozitatea invitatului serii, cu siguranta concertul de Miercuri, 7 Februarie 2018, ora 19,00 va fi un spectacol reusit !

Nici faptul ca in fata , la pupitrul dirijoral este o doamna nu este mai putin de luat in consideratie. Profesie in totalitate daruita barbatilor prin insasi necesitatea unei fortei fizice , Simona Strungaru s-a impus in aceasta calitate dupa ce a absolvit sectia de dirijat a Universitatii de Muzica Bucuresti si Master  – sectia pian – la Universitatea de Muzica din Amsterdam. Proiectele propri ( SSS = SIMONA STRUNGARU SYMPHONIES) au dezvoltat aceasta idee de imbinare intre clasic si jazz (Pisica Patrata), muzica de film (Fantana Fermecata, Transilvania Dragon), muzica populata si orchestra clasica (Maria Tanase Symphonic) si au impus-o ca personaliate muzicala si dirijorala in aceasta lume sonora.

Ne bucura si ne onoreaza calitatea la acest nivel international a doua nume romanesti  – SIMONA STRUNGARU si  SEBASTIAN BURNECI – care fac nu numai cariera si inovatie in lumea muzicii dar care sunt alaturi de publicul romanesc dornic de muzica de inalta tinuta componistica, interpretativa si plina de energie pozitiva. Asadar, Sala Radio si undele Radio cultural si muzical va invita la o seara muzicala inedita si de neuitatat.!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri