Caută
Close this search box.

Prăbușirea de pe Wall Street și previziuni sumbre pentru o nouă criză economică mondială

UPDATE 10. Și Bursa de la București a înregistrat, marți, în urma ”undei de șoc” de pe Wall Street, o scădere de 3 la sută.

Un declin neașteptat de mare a fost înregistrat luni pe Wall-Street, după care, imediat, bursele din Asia și Australia au deschis ședințele de tranzacționare pe minusuri evidente, conform BBC. Actuala situație financiară și bursieră actuală aminteşte perfect de momentul septembrie 2008. În acel moment, falimentul băncii de investiții Lehman Brothers a declanşat o reacție în lanț care a dus la criza financiară internaţională şi la criza majoră economică din numeroase ţări, inclusiv România.

Astfel,  celebrul indice bursier new-yorkez, Dow Jones, a pierdut 1.175 de puncte (-4,6%). Acesta este cel mai semnificativ declin consemnat într-o sigură zi în istoria tranzacţionărilor în SUA, conform CNN.

Mai departe, în Japonia, indicele Nikkei 225 a scăzut cu 4,8%, iar în Coreea de Sud, Kospi a pierdut 2,3%. De asemenea, în Australia, S&P/ASX 200 a scăzut cu 2,7%.

În scădere evidentă s-au aflat și indicii S&P 500 (-3.8%) şi Nasdaq (- 3.7%). De remarcat că acestea au coincis cu instalarea lui Jerome Powell la cârma Rezervei Federale a SUA.

Toate aceste scăderi vin după mai multe luni de creştere a pieţei, confirmând temerile că că preţul acţiunilor a fost serios supraevaluat, la fel ca în 2008. (foto playtech.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri