Caută
Close this search box.

Propunere fără precedent a unui politician: ”Poporul român să fie sponsorul Simonei Halep”

Plecând, între altele, de la faptul că recenta finală a Simonei Halep (locul 2 WTA) de la Australian Open 2018 a fost urmărită de peste 3 milioane de telespectatori în România (un adevărat record de audiență), fostul viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării, Vasile Dîncu, a propus ca fiecare român să doneze câte 1 euro, astfel încât suporterii și poporul român să devină principalul sponsor al marii noastre campioane, în locul celor de la Adidas, care au renunțat recent la un contract de 2 milioane de euro anual cu Simona Halep.

Vasile Dîncu a văzut aici mai multe posibile beneficii.

Iată ce a postat pe contul său de Facebook fostul viceprim-ministru:

”Un pic de demnitate, un pic de efort si un proiect de CENTENAR.

De cateva saptamani ne tânguim că Simona nu a primit 2 milioane de la Addidas. Ce nedreptate, ce jignire pentru marea noastră campioană! In fiecare zi se inventează o stire ca, in fine, Simona s-a razbunat, marele sponsor este la ușă. Ultima declaratie a venit de la Victor Hănescu ”romanii sunt marginalizati”, povestind astfel si experienta personala. Cred ca este umilitor și pentru marea nostra campioana, iar această discutie penibila nu duce la nimic. Atît de mult ne place să ne victimizăm că nimeni nu a venit cu un proiect simplu, usor de realizat, un proiect de solidaritate si actiune colectivă. Sa facem o coletă publică pentru Simona, am putea aduna, in cateva zile, donand fiecare fan cate putin, mai multe milioane de euro pentru a fi noi, poporul roman, sponsorul acestei fete care aduce imagine buna Romaniei și mare bucurie fiecăruia dintre iubitorii sportului. Daca cei 3 milioane de telespectatori romani de la finala recenta ar da cate un singur euro am putea scrie noi pe tricoul Simonei orice vrem. Poate SIMONA de Romania, sau Romania 100 de ani, am putea pune stema sau drapelul. Spun asta pentru ca Romania nu a participat cu nimic la formarea sportivei, sau cu foarte putin, familia ei a dus greul. Ar fi singura sportiva sponsorizata de tara ei, am castiga atentie si notorietate in anul Centenarului. Am putea sa platim chiar de la bugetul statului, pentru ca ar fi cel mai mare impact pentru brandul de tara. Trecem la actiune? Terminam cu jalea mioritică? Mai cersim un contract de sponsorizare sau deschide Federatia romana de tenis un cont pentru donatii?

Later edit. 1. Acest text as ruga fie citit fara confuzia ca as fi politician pesedist.Nu mai sunt de mult timp si nu exprim un punct de vedere politic 2) Este un experiment de dialog pe o tema de interes comun si nu este o propunere de chetă. Testează explicit si posibilitatea de a face publicitate pentru bradul de tara, din bugetul de stat, prin intermediul eroilor nostri din sport sau cultura 3) O sa public concluziile si statistica reactiilor, precum si analiza interactiunilor dintre noi sau a noastra cu subiectul pus in discutie. Va multumesc! ”

Foto: prosport.ro

Un răspuns

  1. Eu as propune doar ca politicenii sa fie sponsori ai Simonei deoarece au salarii enorme obtinute fara munca si asa ar fi si ei cunoscuti in lume. Ar face si ei o fapta buna .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri