Caută
Close this search box.

Zuckerberg și-a făcut autocritica la 14 ani de la lansarea Facebook

Cofondatorul şi proprietarul Facebook Mark Zuckerberg şi-a făcut din nou autocritica luni, cu prilejul împlinirii a 14 ani de existenţă a reţelei de socializare, mărturisind că a comis numeroase greşeli, relatează AFP.

ZFoto: washingtonpost.com

„De-a lungul anilor, am făcut aproape toate greşelile pe care vi le puteţi imagina”, a scris el pe pagina sa personală.

„Am făcut zeci de greşeli tehnice şi tranzacţii proaste. Am avut încredere în persoane nepotrivite şi am plasat persoane talentate în posturi proaste. Am ratat tendinţe importante şi am reacţionat lent la altele. Am lansat produse care s-au soldat cu eşec după eşec”, a adăugat el, citat de Agerpres.

Mesajul său privind împlinirea a 14 ani de la crearea Facebook, pe când era student la prestigioasa universitate americană Harvard, şi care este în prezent prima reţea de socializare cu circa 2 miliarde de utilizatori, este ultimul dintr-o serie de mesaje autocritice.

Facebook este criticat în special pentru că a permis difuzarea de informaţii false şi a întreprins acţiuni pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple.

În ultimele săptămâni, Facebook a dezvăluit măsuri privind refocusarea reţelei asupra activităţilor prietenilor şi ale familiei, chiar dacă acest lucru ar însemna ca utilizatorii să petreacă mai puţin timp pe platforma de socializare.

Mesajul de luni pare să indice că Facebook va continua să-şi evalueze în permanenţă modul de funcţionare, notează AFP.

„Motivul pentru care comunitatea noastră există nu este faptul că am reuşit să evităm să comitem greşeli”, a declarat Mark Zuckerberg.

„Acest lucru se întâmplă pentru că ceea ce facem are suficientă importanţă pentru a continua să încercăm să rezolvăm provocările cu care ne confruntăm cu toţii, ştiind foarte bine că vom suferi în continuare eşecuri, dar acesta este singurul mod în care putem face progrese”, a conchis el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri