Caută
Close this search box.

Haos în Paris: Câţiva cm de zăpadă au format sute de km de cozi pe şosele. Turnul Eiffel, închis

Haos

Haos în Paris, mai ceva decât la noi. Peste 700 de kilometri de ambuteiaje, autobuze retrase în garaje în perioada de vârf a traficului şi trenuri întârziate.

Haos
FOTO: captură digi24

Sunt efectele iernii care s-a instalat în jumătatea de nord al Franţei. Cel mai afectat este Parisul. Stratul de zăpadă nu depăşeşte câţiva centimetri, dar este un fenomen care se înregistrează foarte rar.

Din cauza ninsorii, în Paris a fost închis Turnul Eiffel. Iar problemele vor continua şi astăzi. Sunt coduri roşii sau portocalii în 27 de departamente, iar în cel puţin 10 dintre ele au fost anulate cursele microbuzelor care îi duc pe elevi la şcoală.

Unele secţiuni de drum au ajuns să semene cu nişte parcări uriaşe, după ce şoferii grăbiţi şi-au abadonat maşinile şi au continuat drumul pe jos, potrivit digi24.ro. Cei care au rămas în automobile au avut mult de aşteptat.

În Paris, ninsorile sunt rare

Toate autobuzele care deserveau Parisul şi suburbiile au fost retrase de pe traseu cu ore bune înainte de sfârşitul programului. Şoferii Uber au profitat de cererea foarte mare şi au mărit tarifele de trei sau patru ori. Cea mai grea misiune au avut-o angajaţii trimişi la deszăpezire. Nu sunt obişnuiţi cu această muncă.

Totuşi, unii au văzut şi partea bună, mai ales că în Paris ninsorile sunt rare şi zăpada nu persistă: „Este singurul moment de iarnă, pentru că în general plouă. Aşa că, atunci când ninge, când sunt mulţi fulgi de zăpadă, este frumos”.

Meteorologii francezi au anunţat că situaţia ar putea deveni critică în noaptea de miercuri spre joi, când temperaturile vor coborî până la minus 10 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri