Caută
Close this search box.

Miliardele peste noapte: Bitcoin, între Paradis și Infern

Cei care vor să speculeze și că câștige sume mari peste noapte, pot îndrăzni să abordeze.  bitcoin-ul. Între marile surprize financiare pe care le promite anul 2018, există şi una foarte volatilă, aceea a criptomonedei bitcoin. Specialiştii speculează permanent viitorul tuturor criptomonedelor, ceea ce poate determina și chiar determină fluctuaţii bruşte.

Referindu-se la creșterea uriașă din ultima vreme a bitcoin-ului, un antreprenor din sectorul criptomonedelor, Julian Hosp, spune că această creştere înregistrată de bitcoin nu este nici măcar aproape de sfârşit, potrivit CNBC.

În acest moment, în ziua de 9 februarie, 1 bitcoin reprezintă 8379 USD.

„Eu cred că în acest an vom vedea bitcoin-ul atingând nivelul de 60.000 de dolari, dar mai cred şi că vom vedea bitcoin-ul, tot în acest an, atingând nivelul de 5.000 de dolari”, spune Hosp, co-fondator şi preşedinte al TenX, o firmă care încearcă să facă utilizarea criptomonedelor mai facilă pentru oricine.

„Întrebarea este de fapt, pe care dintre acestea două le va atinge prima dată?”, conchide acesta. Așadar, creșterile pot fi de circa 600 la sută peste noapte, dar și căderile – pe măsură. Norocoșii se pot îmbogăți fulgerător, așa cum pot intra și faliment

Numeroşi specialişti şi câteva guverne au atenţionat cu privire la pericolul cu care se înfruntă oamenii atunci când e vorba de investiţia în criptomonede, de vreme ce există oricând posibilitatea ca acestea să se prăbuşească. De ce?  Pentru că nu există nimic care să le garanteze valoarea.

Predicţia lui Hosp ar însemna ca bitcoin să crească cu peste 50.000 de dolari faţă de valoarea prezentă – sau un colaps de aproape 3400 de dolari pentru a atinge pragul minim.

Bitcoin-ul este unul dintre cele mai volatile asset-uri, mai multe guverne şi mai mulţi guvernatorui de bănci naţionale spunând că nu susţin investiţia în criptomonede.

De asemenea, Andreas Treichl, CEO-ul grupului austriac Erste, a declarat că nu şi-a susţinut copiii să investească în criptomonede.

Alte voci din piaţă – și nu puține – susţin că bitcoin, ethereum şi celelalte sute de criptomonede existente ar putea să reprezinte bula care va genera următoarea criză financiară la nivel mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri