Caută
Close this search box.

Tăriceanu susține înființarea comisiei de anchetă pentru SPP

Preşedintele Senatului şi al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat sâmbătă, la Sinaia, că e posibilă crearea unei comisii parlamentare de anchetă privind SPP, transmite Agerpres.

Declarația lui Tăriceani vine după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat public că este necesară înființarea unei astfel de comisii.

„În ceea ce priveşte (…) utilitatea, necesitatea serviciului, nu am pus niciodată sub semnul întrebării acest lucru, dar având în vedere diversele informaţiile care au apărut în spaţiul public legate de o posibilă interferenţă în politic a serviciului, sigur că o astfel de chestiune trebuie analizată, pentru că nu este acceptabilă. De aceea, putem să discutăm şi despre crearea unei comisii parlamentare de anchetă”, a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă la finalul lucrărilor Şcolii Politice de Iarnă a TLDE.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că nu crede că ar putea fi evitată înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP).

„Nu cred că putem evita o comisie de anchetă parlamentară. L-am văzut pe domnul Vela (Marcel Vela – preşedintele Comisiei de apărare din Senat) că se agită să facă ceva acolo, un fel de audiere să-l acopere pe domnul Pahonţu. Cred că trebuie făcută o comisie parlamentară de anchetă (privind activitatea SPP – n.r.)”, a afirmat Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri