Caută
Close this search box.

Comune în care primarii și-au mărit lefurile, deşi oamenii nu au canalizare şi asfalt

comune

Primarii şi-au mărit salariile în zeci de sate şi comune din ţară, care se confruntă cu lipsa canalizării şi drumuri neasfaltate.

comune
FOTO: cvlpress.ro

Cu toate acestea, edilii nu au ratat majorarea salariilor pentru ei şi subalterni, iar acum se plâng ca nu le ajung fondurile din buget.

Judeţul Dolj, comuna Secu.

Echipa Știrile ProTV l-a căutat pe actualul primar că să-l întrebe despre planurile pentru comună, dar alesul a refuzat orice discuţie, motivând că este acasă, la masă, chiar dacă era în timpul programului. În locul său a vorbit viceprimarul.

Viorel Țârei, viceprimarul comunei Secu: „Proiectul acesta a fost făcut înainte de a veni actualul primar la primărie. Actualului primar i s-a aprobat proiectul de alimentare cu apă şi este în curs de aprobare şi proiectul pentru asfaltarea drumului de exploataţie. Bugetul arată foarte rău, deci ne catalogăm ca o unitate săracă.”

Cu toate acestea, pentru măriri de salarii în primărie s-au găsit bani:

„Eu am avut 26 de milioane şi am 30 milioane, 700.000 în bani vechi. Al primarului era cu 2 milioane şi ceva mai mare decât mine, cred că are cu 6 mai mult. Problema este că noi nu avem bani nici să plătim aceste salarii.”

În acelaşi judeţ, echipa Știrile ProTV a vizitat și o altă localitate, Găneasa cu peste 3000 de locuitori, fără canalizare şi cu uliţe neasfaltate.

Viceprimar: „Au crescut salariile, normal, au crescut. În jurul lui 40-50 la sută. ”

Localnic: „Uite pe uliţa asta, pe aici – pe aici, pe uliţa asta, e nămol de e prăpăd. Piatra măcar, să ne audă şi nouă piatra, să ne pună pe aici.”

Cea mai importantă problemă rămâne, însă, lipsa alimentării cu apă, deşi există o lucrare cu fonduri guvernamentale începută din 2014 şi nefinalizată până astăzi. La fântânile stradale nu curge nici o picătură apă.

De drumuri asfaltate, canalizare şi iluminat public au nevoie şi cei aproape 5000 de locuitori din Mălureni, judeţul Argeş.

Sătean: „Să ne facă drumu` şi a zis că are, că ar avea aprobată în proiect să ne facă şi nouă drumu`. De un an de zile de când tot zice că ne face!”

Localnică: „I-am zis: „Noi pentru ce plătim?” Că noi n-avem iluminat pe partea asta! Facem pe schimburi, facem 1,2,3. Noaptea, când vine gârla mare, mai trecem. Dumnezeu ştie, cu lanterna, cu ce putem. A zis că „Ce, vrem, să ne lumineze în curte?”

Primarul, care a fost pe rând şofer al microbuzului şcolar, consilier local şi viceprimar, este bulversat de lista investițiilor. În vreme ce marile proiecte sunt puse pe lista așteptării, salariile în primărie au fost majorate. Şi nu cât i-ar fi lăsat legea, spune primarul, că i-a fost ruşine de sărăcia comunei.

Florin Bucălie, primar: „4576. Am 6 superiori care ia 2800. Am 3 principali, care ia 2500. Am asistenţi 2, cu 2200, am şoferi – 3. Referent superior – are 2500, şoferi am 3, ia 1655. Guard, adică femeia de servici, 1613. Secretar – 3653, referent cultura – 1732 şi 2102 – bibliotecar. ”

Un răspuns

  1. Sa zica merci ca nu au prin zona vre’un ninel peia///“Neamul Românesc”, noul partid al generalilor.(, chelaru, ninel peia,…)____––_____Mai jos un comentariu din 2012, dupa vizionarea filmului „Un documentar exceptional, Dacii , adevaruri tulburatoare „(aparut simultan pe zeci de pagini), in care acest asa-zis general (adica de mucava) debita ineptii la foc automat, individul trebuie sa fie complet incult…iar mai tarziu (2015) individul a fost dovedit a fi escroc si condamnat la 3 ani de bulau, insa cu celebra suspendare…: „(2012)Acest gen. Chelar are veleitati stintifice insa bazate pe auzite, precum lautarii! El crede ca in 20 de ani, va scadea masiv rezerva planetara de petrol si -de aici- scaderea productiei de chimicale fertilizante( ingrasaminte) si -consecutiv- moartea prin infometare a jumatate din planeta, desi- de fapt- cele mai multe ingrasaminte provin din minerit al respectivelor depozite (azot in salpetru sau obtinut prin „distilarea aerului”, potasiu, sulf, fosfor, calciu, magneziu, la fel din diverse combinatii minerale, exploatari subterane, sau la suprafata, ca in Nauru, etc.) iar hidrogenul si -din nou- azotul provin(prin fotosinteza) din apa, respectiv aer (si transformate in materie organica, in special zahar)…Cea ce nu prea prevede el(chiar deloc) este faptul ca sunt alte cateva locuri identificate (si multe altele neidentificate) ca Brazilia si Canada care au miliarde de barili de zacaminte petrolifere, si -la fel de important, sau chiar mai important- in 20 de ani pretul petrolului va scadea incredibil, pentru ca vor fi dezvoltate masiv alte surse energetice, de acum deja conventionale.Nu mai vorbim ca el este sigur ca boli ca SIDA, Ebola si gripa porcina sunt boli produse in laborator si vor omora 90% din populatia planetei! Mai ales -pare-se – gripa porcina! Iar cel putin 2 din aceste boli”pandemice” bantuie prin lume de peste 30 de ani, exact cand populatia planetara a crescut logaritmic, ca numar(de la aprox. < 3 miliarde, la 7 miliarde)!(in Africa de vest, SIDA bantuie de pe la sfarsitul anilor 1900) Mi se pare ca este mai mult decat ridicola, este patetica( merge de la histrionic pana la smechereste) , asertiunea sa -si gesticulatia- despre"neuronul zglobiu"(al oponentilor), este de neacceptat pentru un asa rang militar, insa asta ne dovedeste ca neuronul sau-din dotare- este la fel de fals ca si tinichelele de pe umar, adica este cam degene…rat, in general vorbind! …"
    Iar daca este vorba si de Nihil Ninil (zis si ninel pe ea) , ne-am lamurit, cel putin poza de mai sus este reusita, ar fi fost chiar perfecta daca i se punea un mar, intre falci!Asta este unul din escrocii de calibru mic-mediu(insa cu miile, ca numar) care au devorat Romania, un palavragiu patriotard, permanent cu frica in oase ca va veni DNA-ul si peste el, de unde incearca toate smecheriile posibile, inclusiv republican-monarhist, in cazul ca s-ar schimba stapanirea…In sfarsit un alt gunoi al umanitatii care a fost -din greseala- alfabetizat…///ce gluma sinistra, ca ninil nihil s-ar fi retras de la ciolan(parlamentar), acest criminal de razboi pe timp de pace A FOST EXCLUS din pesede (daca si din pesede!), chiar fara un acord general, pentru ca multi nu stiau ce stiau cei din varf, nihil ninil(n.n.) a fost exclus -chipurile- pentru problema vaccinarilor(***), in realitate acesta a fost doar binevenitul si multasteptatul motiv sa se debaraseze de el(2***), pentru ca alde dragnea, etc. stiu ca o bomba ecologica va exploda, cand va ajunge la punctul critic, iar "toate drumurile vor duce la acest.n.n.", el a semnat toata schema de folosire a armelor chimice impotriva romanilor din Ilfov(etc.), in realitate el este cel care a pescut afacerea, insa l-a sacrificat pe frate'sau si l-a bagat cu capul in lat( de 2 ori), asa a ajuns n.n. milioanar, sifonand multi bani publici(prin intermediari), pentru a construi buncare de mare securitate(3***) pentru a stoca corect sutele de tone de DESEURI CHIMICE FOARTE PERICULOASE, insa ei le-au aruncat -simplu- pe diverse campuri si este doar o chestie de cel mult inca cativa ani, cand aceste otravuri (inclusiv zeci de kilograme de mercur!) se vor regasi masiv in mancarea si apa "potabila" a populatiei din zonele respective, consecutiv si urmare directa, mortalitate la copii, malformatii genetice(inclusiv nasteri de ciclopi), invazie de cancere la toate categoriile de populatie…pentru acest motiv l-au exclus pe cretinnul-avar din pesede, nu pot fi prinsi cu el, in momentul cand va exploda bomba….
    Abia atunci n.n. si ceilalti banditi vor plati pe deplin CRIMELE IMPOTRIVA UMANITATII, lumea ii va omara cu pietre si le va pune foc la case precum la sobolani, iar toate averile "trudite", vor fi confiscate…(***- inainte de a ajunge parlamentar- platind filodorme la diversi- n.n. nu avea nicio pregatire formala(nu mai vorbim de cultura de fond), abia dupa asta s-a pricopsit cu un maldar de diplome, insa la minte el a ramas tot un bou incult si agresiv(voia sa-l bata-fizic, pe Daniel Funeriu- de fapt mutra de mardeias, o are,… dar tot mai ilustrativ este cu marul in gura!), de acea -in problema vaccinarilor- el -pur -si -simplu, nu poate mai mult, (nu are glagorie sa inteleaga lucrurile care nu se vad), dar- cum am zis- nu acesta a fost motivul real pentru care i-au tras un sut in spate, desi altfel el avea ceva "valoare"(vorba lui dragnea) , servise ca deschizator de drumuri in problema republicii monarhice romanesti…;2***-situatia cu aceasta foarte probabila criza ecologica si medico-sociala, va aminti de filmul american "Erin Brockovich"-cu Julia Roberts, bazat pe o realitate sinistra, poate ca si in Romania se va gasi un activist care sa puna cap la cap decesele suspecte din zonele respective, va cere analize de apa si sol, etc., la laboratoare bine cotate(inclusiv din alte tari UE), etc., etc., si astfel se va ajunge la concluzia corecta , ca impotriva populatiei din zonele respective, in mod CRIMINAL, s-au folosit arme chimice, pe timp de pace; 3***- aceste buncare sunt foarte scumpe , pentru ca trebuie sa fie f. groase si din mai multe straturi de materiale diferite, si chiar trebuie sa aiba sisteme de racire, pentru a preveni supraincalzirea unor chimicale care pot exploda sau-la temperaturi mai mari- se combina in mod si mai primejdios, cu altele- acest chimicale trebuie sa stea ermetic inchise zeci de ani, pana se dezactiveaza, in mod natural, precum si deseurile atomice)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri