Caută
Close this search box.

Oficial ucrainean la NATO acuză: Ungaria ajută Rusia să distrugă Alianța din interior

Irina Friz.

Șefa Delegației Permanente a Ucrainei la Adunarea Parlamentară a NATO acuză Ungaria că ar contribui la politica Rusiei privind distrugerea Alianței din interior.

Irina Friz a criticat decizia Budapestei de a bloca summitul NATO – Ucraina, informează agenția de știri Ukrinform.

„În calitate de președintă a Delegației Permanente a Ucrainei la NATO, sunt îngrijorată. Partea ucraineană propune și este pregătită să discute și să rezolve astfel de probleme într-un format de negocieri care să respecte legile internaționale, Carta Europeană a limbilor regionale sau minoritare și mecanismele Programului Național de cooperare cu NATO. Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem că poziția Ungariei, folosită în prezent pentru șantaj, este neproductivă și subminează securitatea din Europa”, a subliniat oficialul într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Oficialul ucrainean a precizat că tentativele guvernului de la Budapesta de a bloca reuniunea NATO – Ucraina la nivelul Miniștrilor Apărării reprezintă o „practică periculoasă”, prin care amestecă problemele umanitare bilaterale cu cele de apărare și securitate din regiune.

„Ungaria contribuie – și nu doar în mod indirect – la slăbirea eforturilor NATO de a minimiza riscurile din regiune, cât și la politica Rusiei de a distruge Alianța Nord-Atlantică din interior. Sper că va renunța la politica șantajului”, a mai spus Irina Friz, citată de protv.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri