Caută
Close this search box.

Funcţionarii publici au declarat război Guvernului. De ce sunt nemulţumiţi oamenii

Funcţionarii publici din administraţia centrală vor da în judecată Guvernul, a anunţat, marţi, Sebastian Oprescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici. Printre motive se numără Legea salarizării şi transferul contribuţiilor.

 „Dăm în judecată Guvernul pe cele trei acte normative, respectiv Legea salarizării, Ordonanţa 79, cea care modifică contribuţiile şi le transferă de la angajator la angajat şi Ordonanţa 90, care spune că la creşterea salarială din 2018 s-a avut în vedere transferul sumelor aferente suportării contribuţiilor. Din păcate, nu la toată lumea s-a dat o creştere de 25%. Alţii au beneficiat de o creştere parţială, alţii deloc, sau din contră, au suportat o scădere salarială, din cauza faptului că erau deasupra grilei”, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Sebastian Oprescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP).

Potrivit lui Oprescu, în prezent, din cei 70.000 de funcţionari din administraţia centrală, 30.000 sunt afectaţi de actele normative contestate.

„Având în vedere că unii bugetari au beneficiat de sumele aferente transferului contribuţiei şi alţii nu au beneficiat, urmare a consultării cu cabinetul nostru de avocatură, vom acţiona în judecată toate actele normatve pentru aceşti 30.000 de oameni din administraţia publică centrală. Numai în administraţia centrală, unde sunt 70.000 de funcţionari, 30.000 dintre aceştia sunt afectaţi”, a conchis Oprescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri