Caută
Close this search box.

Razvan si Andreea Stoica intr-un recital unic pe scena Salii Radio

Daca este miercuri, pe scena Salii Radio si in transmisiune directa pe undele Radio Romania Cultural si Muzical inseamna muzica de camera. In aceasta miercuri, 14 Februarie 2018, ora 19,00 , invitatii serii sunt Razvan Stoica – vioara si Andreea Stoica – pian.

Fratii Stoica se completeaza prin instrumentele alese – vioara si pianul facand cele mai   complexe duete in scriiturile din toate timpurile. Programul ales demostreaza aceasta implinire a dialogului, a timbrelor viorii si a clapelor pianului, a redescoperirii unor noi si inconfundabile stiluri, indiferent de compozitor si de zona de creatie. Astfel, programul serii incepe cu romantica  Serenada melancolica  opus 26 de P.I.Ceaikovski, trecand inapoi in timp prin lucrarea compozitorului polonez Henryk Wieniawski  – Variatiuni pe o tema originala si venind in sfera romantic romaneasca prin Balada lui George Enescu. Partea a doua a concertului trece intr-o alta sfera a ritmurilor, influentei latine a creatiei si a simtirii muzicii.  Pe o tema originara a italianului Pugnani, germanul Fritz Kreisler scrie Preludiu si Allegro, lucrarea lui Pablo Sarasante , Romanta andaluza , ne indica minunata traire din sudul Spaniei, revenim in lumea italiana prin Variatiuni/ Palpiti opus 13 de Niccolo Paganini si cu siguranta tangoul argentinian de Astor Piazzola va fi o partitura perfect aleasa pentru finalului serii.

Admiram si apreciem prezenta unor muzicieni romani de inalta tinuta muzicala in fata publicului bucurestean. Razvan Stoica  canta din 2009 pe o vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729, castigata in urma concursului Strad Prize la Salsburgeste . Obtine premiul NEW TALENT din 2013 de la Bratislava, cea mai importanta competitie dedicata tinerilor muzicieni initiata de Sir Yehudi Menuhin . De peste 20 de ani formeaza Duo Stoica cu sora sa , Andreea, valoroasa pianista, care a insemnat numeroase concerte si recitaluri in toata lumea.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri