Caută
Close this search box.

Guvernul României face a doua gafă în faţa Japoniei într-o lună

tudorel Toader

Guvernul României face a doua gafă în faţa Japoniei în decurs de numai o lună. Specialiştii în politică externă cred că România şi-a ales prost partenerul de care să-şi bată joc. Încă nu s-au stins ecourile eşecului primirii premierului Japoniei la Bucureşti.

Tudorel Toader

Tudorel Toader a fost somat şi-şi întrerupă vizita oficială în Japonia. Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut să tranşeze scandalul ce vizează DNA.

„O să îl chem cât mai repede pe ministrul Justiției în România. Nu știu cu ce se poate pleca, nu știu ora de avion, dar îi voi cere să vină cât mai repede”, a anunțat premierul Viorica Dăncilă.

Toader şi-a confirmat prezenţa, joi, la şedinţa de guvern, deşi avea programate discuţii cu înalţi oficiali japonezi în următoarele patru zile. Vizita ministrului Justiţiei în Japonia, pregătită din timp, trebuia să se încheie pe 17 februarie.

„Personal, cred că trebuie să rămân cel puţin la întrevederea cu ministrul Justiţiei din Japonia”

„Personal cred că trebuie să rămân cel puţin la întrevederea cu ministrul Justiţiei, cu preşedintele Curţii Supreme din Japonia, care nici nu are sens să subliniem că sunt întrevederi foarte importante”, a spus Tudorel Toader

Pe 9 februarie, ministrul s-a întâlnit cu ambasadorul Japoniei la Bucureşti, potrivit digi24.ro. La finalul întâlnirii, Tudorel Toader a postat pe pagina sa de Facebook și pe site-ul oficial al Ministerului Justiţiei:

„Întâlnirea a fost un bun prilej de consolidare a relaţiilor bilaterale între cele două state.”

Cristi Diaconescu: Bucureștiul a ales foarte prost statul pe care să-l jignească

„Aceşti reprezentanţi ai ţării, pentru că au acest statut, au pus România într-o situaţie jenantă. Din punct de vedere al rigorii diplomatice, Bucureștiul a ales foarte prost statul pe care să-l jignească”, spune Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe.

Kovesi şi DNA, denigrate peste hotare. Ce email au primit jurnaliştii străini de la o misterioasă companie de PR

„Partea japoneză, de la miniştri în sus, nu se angajează în întâlniri bilaterale decât pe baza unor agende negociate din timp, cu teme şi puncte cât se poate de clar stabilite”, adaugă Diaconescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri