Caută
Close this search box.

Parlamentul European a anunţat că nu renunţă la ora de vară

Parlamentul European

Parlamentul European a replicat la ştirile apărute în presă în ultima perioadă. Astfel, conform acestora, legislativul Uniunii Europene ar fi intenţionat să elimine ora de vară din întregul spaţiu UE.

Polonia renunță la ora de vară. Finlanda vrea ca UE să procedeze la fel

Prezentăm în continuare comunicatul oficial al PE. Intertitlurile aparţin redacţiei.

Parlamentul European nu a solicitat sau votat eliminarea orei de vară

Referitor la informaţiile din mass-media, privind „eliminarea” orei de vară de către Parlamentul European, aducem următoarele precizări:

Parlamentulnu a solicitat sau votat „eliminarea” orei de vară. În cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg, din perioada 5-8 februarie, Parlamentul a votat o rezoluție referitoare la Directiva 2000/84/CE(Directiva privind dispozițiile referitoare la orarul de vară).

Prin rezoluţia adoptată săptămâna trecută, Parlamentul European invită Comisia Europeană să evalueze situaţia şi, în cazul în care consideră că este necesar, să propună modificarea sistemului actual („invită Comisia să realizeze o evaluare temeinică a Directivei 2000/84/CE și, dacă este necesar, să prezinte o propunere de revizuire a acesteia”, Rezoluţia Parlamentului European din 8 februarie 2018 referitoare la dispozițiile privind schimbarea orei).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri