Caută
Close this search box.

17 elevi și adulți uciși într-un liceu din Florida, într-un atac armat. Cine a deschis focul de armă

Atac armat într-un liceu din Florida. Cel puțin 17 persoane au murit și alte 12 au fost rănite miercuri, într-un liceu din Parkland, în județul Broward, după ce un fost elev al unității de învățământ a deschis focul de armă și a tras în cei din jurul său cu o pușcă, relatează Reuters. Tânărul de 19 ani, pe nume Nikolas Cruz, a fost exmatriculat în trecut din motive disciplinare necunoscute. El a fost reținut de autorități, iar poliția a deschis o anchetă.

Incidentul s-a petrecut cu puțin timp înainte de terminarea cursurilor la liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, la aproximativ 72 km distanță de nordul orașului Miami. Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere se observă cum elevii se strecoară din clădire, mulți cu mâinile întinse, în timp ce zeci de polițiști și alți reprezentanți ai departamentelor de urgență au împânzit zona.

Camerele de supraveghere au surpins momentul în care elevii ieșeau din clădirea liceului, cu mâinile întinse, în prezența autorităților.

Atacatorul, pe numele său Nikolaus Cruz, este un fost elev al liceului, exmatriculat din motive disciplinare nespecificate, a declarat presei Scott Israel, șeful autorităților din județul Broward câteva ore mai târziu.

„Este o zi îngrozitoare, oribilă chiar”, a spus Scott Israel, șeful autorităților din județul Broward. „Rugați-vă pentru acest oraș. Rugați-vă pentru această școală, pentru părinții și oamenii care și-au pierdut viața”, a mai adăugat acesta.

Atacatorul era înarmat cu o pușcă de tip AR-15 și a declanșat alarma de incendiu în liceu, făcându-i pe elevi să părăsească sălile de clasă și să iasă pe holuri, potrivit autorităților.

După terminarea liceului, Cruz a făcut parte dintr-un program de formare pentru juniori sponsorizat de armata americană, susține Jillian Davis, o absolventă de 19 ani a liceului Marjory Stoneman Douglas, fostă membră a aceluiași program de formare. Într-un interviu acordat Reuters, Jilian și-a amintit cum Cruz „vorbea ciudat uneori despre cuțite și arme”, adăugând că „nimeni nu l-a luat în serios”.

Chad Williams, un elev al liceului în clasele terminale, l-a descris pe Cruz drept „un tip neintegrat”, faimos pentru comportamentul său rebel și pentru „mania pentru arme”.

Atacatorul, în vârstă de 19 ani, este un fost elev al liceului și a fost exmatriculat pe motive disciplinare. El era faimos pentru comportamentul său rebel și pentru mania pentru arme.

Atacatorul s-a predat poliției fără a se opune, a adăugat Scott Israel . El a fost înarmat cu o pușcă AR-15 și avea mai multe rezerve de muniție.

Senatorul statului Florida, Bill Nelson, a declarat pentru CNN că atacatorul purta o mască de gaze și avea asupra sa grenade. El a declanșat alarma de incendiu în liceu, făcându-i pe elevi să părăsească sălile de clasă și să iasă pe holuri.

“Apoi a început carnagiul”, suține Nelson.

Liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, unde a avut loc incidentul, se află la aproximativ 72 km distanță de nordul orașului Miami.

Doisprezece victime au fost ucise în interiorul școlii, alți doi afară, o a treia persoană se afla pe stradă și alte două victime au murit la spital din cauza leziunilor, potrivit autorităților. Printre victime se aflau atât elevi cât și adulți. Alte 12 persoane rănite au fost transportate la două spitale din apropiere, iar cinci dintre acesrea se află în stare critică.

Sursa:CNNReuters

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri