Caută
Close this search box.

Topul celor mai zgârciţi europeni. Cât de generoşi sunt românii

Francezii lasa cele mai mici bacsisuri cand viziteaza tari straine, potrivit unui studiu realizat de compania de asigurari Direct Line.

Firma britanica a ajuns la aceasta concluzie pe baza datelor obtinute in baruri si restaurante din locuri foarte frecventate de turisti precum Barcelona, Las Vegas, Paris, Sao Paulo si insula spaniola Ibiza.

Podiumul zgarceniei este completat, in ordine, de englezi si italieni. La polul opus, al celor mai generosi, se regasesc americanii, practica bacsisului fiind profund ancorata in cultura din SUA.

Practica difera mult in functie de obiceiurile locale. De exemplu, in Canada si Statele Unite, se obisnuieste sa se lase un plus de 15-20% la nota de plata. In schimb, in majoritatea tarilor asiatice, precum Japonia, Coreea de Sud, Singapore, Tailanda sau Vietnam, nimeni nu lasa bacsis. In Japonia chiar nu trebuie sa lasi bani in plus, intrucat acest gest este considerat o insulta. Exceptie fac orasele mari din China, unde un bacsis mic este acceptat si binevenit.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri