Caută
Close this search box.

VIDEO. Cum arată galeriile metroului din Drumul Taberei. Când vor circula primele trenuri

metrou

Metroul va circula nu peste mult timp în Drumul Taberei. În cel mai rău caz, la jumătatea anului viitor, promit oficialii Metrorex.

metrou

Până atunci mai sunt multe de făcut. Chiar dacă staţiile şi tunelurile sunt aproape gata, finisajele necesită multă muncă.

Primul termen de finalizare era 2015, însă darea în funcţiune se va produce cel mai probabil în 2019.

„Acest lucru nu trebuie să vă sperie, pentru că ritmul de lucru este corespunzător, astfel încât spre sfârşitul anului, respectiv octombrie-noiembrie, să închidem şi această staţie din punct de vedere al finisajelor şi al căii de rulare”, spune Constantin Mustățea, directorul de investiții de la Metrorex.

Eroilor şi Academia Militară sunt alte două staţii unde muncitorii mai au serios de muncă la amenajarea lor. Stadiul finisajelor este la 40, respectiv 20%.

Alte staţii par că aşteaptă doar instalarea porţilor de acces. Staţia Orizont este una dintre ele.

Deocamdată, prin tunelurile Magistralei 5 de metrou circulă doar utilaje, care duc şine de cale ferată ce trebuie instalate.

Avansate sunt însă lucrările la depoul şi staţia de la Valea Ialomiţei. Arhitecţii au optat pentru o structură semiovală, fără stâlpi de susţinere, cu panouri ignifuge.

Când va fi gata, pe noua magistrală de metrou vor circula pentru început trenuri Bombardier, care au intrat în flota Metrorex începând cu 2003. Şefii regiei de transport spun, însă, că în cel mult două luni dau drumul licitaţiei pentru achiziţia a 13 noi trenuri.

Valoarea investiţiei este estimată la peste 90 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri