Caută
Close this search box.

Donald Trump: Moscova a reușit să semene ură și haos în SUA

“Dacă scopul Rusiei a fost să creeze discordie, dezordine şi haos în SUA, atunci, cu toate audierile în comisii, investigaţiile şi ura între partide, au reuşit dincolo de cele mai sălbatice vise ale lor. Se prăpădesc de râs cei de la Moscova. Deşteaptă-te, America!”, a scris Donald Trump, președintele SUA, pe pagina sa de Twitter.

Amestecul rusesc în alegerile prezidențile a fost confirmat deja de o instanță americană. Vineri, un mare juriu federal a inculpat 13 ruşi şi trei entităţi ruse în legătură cu amestecul în alegeri şi în procesul politic americane. Toţi inculpaţii sunt acuzaţi de complot în vederea înşelării Statelor Unite.

Unii dintre inculpaţi, care s-au dat drept cetăţeni americani, au comunicat cu persoane asociate campaniei lui Trump, fără ca acestea să ştie acest lucru. Unii dintre inculpaţi au folosit sisteme informatice, în Statele Unite, pentru a ascunde originea rusă a activităţilor lor, se arată în actul de acuzare.

Echipa procurorului special Robert Mueller caută să stabilească dacă Rusia s-a amestecat în alegerile prezidenţiale cu scopul de a-l ajuta pe Donald Trump să o înfrângă pe Hillary Clinton, dacă a existat o complicitate între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia şi dacă Trump a încercat să pună obstacole investigaţiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri