Caută
Close this search box.

Cine vinde bunurile lui Radu Beligan? Anamaria Beligan, apel disperat: Nu licitaţi! Este o FRAUDĂ!

Radu Beligan

Ştirea că bunurile şi obiectele personale ale maestrului Radu Beligan sunt scoase la licitaţie de către familie a umplut Internetul. Anamaria Beligan face un apel disperat ca publicul să boicoteze această licitație, organizată fără acordul familiei.

Radu Beligan
FOTO: captura video

În anunţul licitaţiei organizate de Artmark la începutul lunii martie, se scrie negru pe alb că familia lui Radu Beligan vrea să vândă mai multe lucruri personale care i-au aparţinut maestrului. Printre acestea, mai multe piese de mobilier vechi, dar și numeroase fotografii, cărți de colecție, statuete, manuscrise.

„Licitația „Viață de artist” scoate la lumină peste 150 de bunuri pe care moștenitorii marelui actor vor să le vândă. Prețurile de pornire sunt cuprinse între 10 euro, cât ar face o fotografie din colecția personală, și 1500-2000 de euro, cât este estimată o comodă din sec. 21.

Anamaria Beligan: Ceea ce se întâmplă este o ABERAȚIE și o FRAUDĂ

Celebra imagine a lui Radu Beligan cu ochelarii pe nas, din 1943, când juca în „O noapte furtunoasă”, are un preț de pornire de 100 de euro.”

Anamaria Beligan dezminte categoric că familia scoate la vânzare bunurile şi obiectele personale ale maestrului şi face un apel la public să boicoteze această fraudă.

„Citesc, stupefiată, anunțuri că „familia Beligan” a organizat o licitație. Atît cît sînt eu de familie – fiică, mamă a nepoatelor lui și bunică a unicei strănepoate – declar că NU E ADEVĂRAT!!!!!!!!!!! Ceea ce se întîmplă este o ABERAȚIE și o FRAUDĂ. Rog publicul să boicoteze această licitație. NU mergeți. NU cumpărați!”

Sunt obiecte care aparțin masei succesorale și au fost puse în vânzare în mod abuziv, spune fiica lui Radu Beligan.”Nu cer decît respect față de memoria Tatii.”

Şi Lamia Beligan dezminte că ar fi organizat licitaţia

În anunţul casei Artmark, numele Lamiei Beligan este trecut la organizatori.

„Am citit la fel de stupefiată această ştire. Nu am nici o legătură cu această licitatie si cei de la Artmark au confirmat acest lucru”, spune Lamia Beligan.

Anamaria afirmă, pe contul său de Facebook, că a aflat, „prin link-uri trimise de amici FB, despre conținutul licitației din 6 martie.

Împotriva înțelegerii exprese dintre moștenitori, au fost incluse obiecte legate de viața personală și profesională a Tatii, care își au locul într-un muzeu. Am fost personal la București, în septembrie-octombrie 2017 și am inventariat ceea ce mi s-a dat a înțelege că ar fi toate obiectele ce țin de biografia și memoria Tatii.

Le-am catalogat, le-am fotografiat și le-am predat, de comun acord cu ceilalți moștenitori, Muzeului TNB, Muzeului literaturii române și Casei de cultură Radu Beligan din comuna Filipești.

Pe lista licitației apar obiecte legate de viața intimă și de activitatea profesională a Tatii puse în vînzare fără acordul meu.

Ele aparțin posterității și – repet – locul lor este într-un muzeu. Sînt absolut șocată de ceea ce se întîmplă și voi face tot ce îmi stă în putință pentru a repara această penibilă nedreptate.”

Scandalos! Marius Manole şi Oana Pellea, în clipul video care promovează licitaţia

Artmark nu se opreşte aici. A realizat şi un clip video cu doi dintre cei mai mari şi îndrăgiţi actori, Marius Manole şi Oana Pellea, ca să-şi promoveze evenimentul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri