Caută
Close this search box.

Gripa japoneză face o victimă la Satu Mare

O femeie de 57 de ani a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare din cauza complicaţiilor apărute de la virusul gripei japoneze, scrie Agerpres.

„Este o femeie internată la spital din 13 februarie, din 16 a venit confirmarea de la Institutul Cantacuzino la gripa japoneză, iar în data de 20 a decedat. A făcut o bronhopneumonie, cu complicaţii cardiace, insuficienţă respiratorie, insuficienţă cardiacă, hiperglicemie”, a declarat Constantin Demian, purtătorul de cuvânt al spitalului.

O altă femeie de 44 de ani este internată la secţia de Terapie Intensivă tot cu gripă japoneză.

Autoritățile medicale din județul Satu Mare se află în alertă maximă după ce, săptămâna trecută, în județ au fost confirmate 4 cazuri de gripă de tip B, sau Gripa Japoneză, cum mai este cunoscută.

Gripă japoneză – cunoscută și sub numele de Yamagatu – (o tulpină B) este cunoscută că afectează în special copiii. Experții spun că acest lucru se datorează faptului că sistemele lor imunitare nu sunt atât de puternice. Deși tulpina virusului gripal japonez este mai puțin severă decât gripa Aussie, ea se răspândește mai ușor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri