Caută
Close this search box.

Gabriela Firea, despre bugetul PMB: Avem 111 milioane de euro alocaţi pentru sănătate

UPDATE Municipalitatea va prelua autobaza RATB Pipera pentru construirea Spitalului Metropolitan, a decis joi Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Gabriela Firea a declarat joi, înainte ca bugetul destinat Primăriei Municipiului București să intre la vot în CGMB, că 111 milioane de Euro vor fi destinați sănătății în 2018.

”Vom construi Spitalul Metropolitan, care va primi cetăţeni inclusiv din Ilfov. În stânga şi în dreapta mea sunt cele 50.000 de semnături ale bucureştenilor care consideră că este nevoie de un spital metropolitan, care să cuprindă secţiile foarte aglomerate din actualele spitale, dar şi să se înfiinţeze secţii noi care sunt acum deficitare, de mari arşi sau ATI. Subliniez, pentru că am văzut că sunt neînţelegeri: dacă vom construi Spitalul Metropolitan, nu înseamnă că pe celelalte le lăsăm de izbelişte. Toate intră în procese de consolidare, renovare, extindere, dotare cu aparatură de înaltă eficienţă. Sunt 111 milioane de euro alocaţi pentru sănătate”, a declarat primarul general.

La inițiativa Fundației Colectiv, maternitatrea Bucur va fi reconstruită din temelii, iar primăria va pune la dispoziție terenul.

Noi modificări se anunță și în finanțarea altor domenii. Regia Autonomă de Transport București, RATB, urmează a fi transformată în societate pe acțiuni, cu un capital sociale de peste 120 de milioane de lei. Vor fi alocați bani – 26 de milioane de euro – pentru semaforizarea a 20 de intersecții noi și pentru cele deja integrate în Sistemul de Management al Tarficului. Finanțate vor fi și proiectele ce vizează accesibilizarea instituțiilor  publice pentru persoanele cu handicap, mai ales prin montarea de rampe.

Pentru Catedrala Mântuirii Neamului vor fi alocați trei milioane de euro:  „Trebuie să avem respect faţă de aceste valori spirituale, de identitate naţională” – și-a justificat primarul general decizia. În total, pentru biserici sunt allocate peste 45 de milioane de euro.

Vor fi cheltuite, printre altele,  peste 10 milioane de euro pentru statui și monumente noi, altele decât cele începute anul trecut.

Proiectul de buget a fost criticat de opoziție, în principal pentru că ar fi nerealist:

„Dacă în 2017 bugetul Capitalei a fost fără direcție, în 2018 bugetul Capitalei este fantezie, care promite totul, fără să rezolve nimic”, afirmă Cristian Bușoi, preşedintele PNL Bucureşti.

„În primul rând, veniturile sunt umflate din pix, cifrele nu au justificare, sunt făcute doar să sune bine: o creștere de la 3,9 miliarde lei în 2017 la 5,7 miliarde venituri și 6,267 miliarde lei cheltuieli, în 2018, este complet nerealistă” , susține Cristian Buşoi, într-un comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri