Caută
Close this search box.

Indicele Robor continuă să se aprecieze, consecinţe dramatice

indicele robor

Indicele Robor a continuat să se aprecieze, iar consecinţele sunt dramatice pentru foarte mulţi români. Cei care au credite vor trebui astfel să suporte de acum încolo dobânzi şi mai mari. Un procent semnificativ de români creditaţi stă pe o marjă de 1%.

indicele robor

Cei care, la un moment dat, nu vor mai putea astfel să suporte o majorare cu 1% a costului creditării vor deveni rău-platnici. Apoi, din rău-platnici, vor deveni executaţi silit. În acest timp, băncile cu astfel de clienţi vor avea portofolii de credite neperformante.

Indicele ROBOR creşte lent dar constant. Cum ne afectează această creştere

Creditaţii respectivi, până mai ieri oameni onorabili, vor fi oameni-problemă pentru bănci. Băncile vizate, până mai ieri, fără probleme, vor începe să aibă probleme. Mai mari sau mai mici.

Indicele Robor la 6 luni a ajuns la 2,42%

Este cel mai mare nivel din luna octombrie a anului 2014. Indicele Robor la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat la 2,09% pentru a treia zi consecutiv.

Cel la 6 luni a crescut la 2,42%, cel mai mare nivel din octombrie 2014, potrivit datelor publicate vineri de Banca Naţională a României (BNR). Robor la 3 luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei, explică News.ro.

Vineri, indicele a stagnat la 2,09% pentru a treia zi consecutiv. Marţi, acesta a urcat la 2,09%, cel mai mare nivel din 27 decembrie 2017, când a atins pragul de 2,10%.

Însă, indicele Robor la 6 luni a crescut vineri la 2,42%, cel mai mare nivel din 31 octombrie 2014, când a fost 2,45%. La începutul lunii februarie, BNR a crescut rata dobânzii de politică monetară de la 2% la 2,25% pe an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri