Caută
Close this search box.

Vești excelente de la Berlinale 2018: Ursul de Aur, câștigat de Adina Pintilie cu „Touch Me Not”

UPDATE Directorul festivalului, Dieter Kosslick, şi preşedintele juriului internaţional, regizorul Tom Tykwer, au fost cei care au anunţat câştigătorul marelui trofeu. Întreaga echipă a filmului a urcat pe scenă, iar regizoarea Adina Pintilie a mulţumit tuturor celor care au ajutat la realizarea filmului.

Acesta este al doilea trofeu Ursul de Aur obţinut de un lungmetraj românesc, după performanţa realizată de „Poziţia copilului”, de Călin Peter Netzer, în 2013.

Pelicula „Nu mă atinge-mă”/ „Touch me not”, a regizoarei românce Adina Pintilie, a câştigat sâmbătă Ursul de Aur, fiind desemnată cel mai bun film din competiţia oficială a Berlinalei.

Foto: EPA EFE

„Filmat pe o perioadă de 10 săptămâni, între anii 2015 şi 2017, cu o distribuţie mixtă de actori profesionişti (Tomas Lemarquis, Laura Benson) şi persoane reale, „Nu mă atinge-mă” este o explorare personală care pune sub semnul întrebării ideile preconcepute pe care le avem despre intimitate, ca aspect fundamental al existenţei umane”, precizează un comunicat de presă difuzat de ICR Berlin.

Filmul reunește o distribuție din întreaga Europă: Laura Benson, Tomas Lemarquis, Christian Bayerlein, Grit Uhlemann, Hanna Hoffmann, Seani Love, Irmena Cicikova, Dirk Lange. Lungmetrajul de debut al Adinei Pintilie are deja un palmares impresionant: Premiul ARTE France (Rotterdam), Premiul principal de producție la Torino Filmlab, premiul Cinelink Work-in-Progress (Sarajevo). Filmul a fost selectat în Atelier Cinefondation (Cannes) și la piața de finanțare Venice Gap Financing Market (Veneția).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri