Caută
Close this search box.

Tudorele, minciunele… Pe diagonală

rodica sarmas furnea

Miercuri, la Consiliul Superior al Magistraturii, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a prezentat, extrem de ezitant, din nou pe diagonală, raportul prin care justifică declanșarea procedurii de revocare din funcție a șefei Departamentului Național Anticorupție. În replică, Laura Codruța Kovesi se prezintă cu un discurs concis, argumentat, bine punctat și demonstrează că nimeni nu poate fi acuzat pentru generarea unor conflicte de natură constituțională. Am reținut, de asemenea, intervenția excelentă a procurorului general Augustn Lazăr care l-a făcut să se contrazică in propriile-i sentințe pe versatul și experimentatul Tudorel. Totuși, am avut o mica tresărire, amintindu-mi brusc de prima ieșire publică a lui Toader, citirea de la ora 18 a deja celebrului său raport, când domnul ministru ne-a pus să închidem ochii și să ne imaginăm prin ce suferințe trece un tip abuzat de procurori. Și iar mi-au dat lacrimile, de data aceasta de furie și nu de râs, gândindu-mă la acei bieți politicieni, corupți până in maduva oaselor, cât de încurcați sunt ei când li se cer banii înapoi și niște procurori obraznici îndrăznesc să-i ancheteze.

Ceea ce se întâmplă zilele acestea in justiția românească depășește orice închipuire. Coaliția PSD-ALDE a pus toate tunurile pe șefa DNA și, credeți-mă pe cuvânt, recuzita de execuție a puterii este una impresionantă. Acesta e doar începutul. Cu toate acestea, nimeni nu are voie să hăituiască o femeie in felul acesta, chiar dacă vorbim de Kovesi care a arătat că e mai curajoasă și mai verticală decât o sută de bărbați. Totușl, atacul a fost direcționat către Kovesi din dorința de răzbunare a doi patroni de presă, Ghiță și Voiculescu, oportunitate de care au profitat imediat Dragnea, Tăriceanu, Băsescu. Iată cum s-a născut cea mai monstruoasă coaliție împtriva justiției, menită să ne radă cu totul, să ne desființeze pur și simplu.

Dincolo de spaima reală a celor trei lideri menționați de a intra ei sau familia lor la pușcărie, sunt sigură că toată această conspirație împotriva DNA are cauze mult mai profunde. Afișăm patriotism și susținem produsele românești, dar cumpărăm autobuze turcești. Punem pe hârtie construcții de spitale cu o mie de ori mai mult decât costul real. S-a dat liber la tăierea copacilor din parcurile naturale printr-o lege care a trecut deja prin Senat (apropo, mai țineți minte cum număra Gabi Firea copacii uscați din bruma de parcuri rămase în Capitală?) Și totuși, toate acestea la un loc nu sunt nimic față de șmenul cu firma intermediară a gazului de la Marea Neagră. Acolo sunt hoții și securiștii de-a valma, pentru că sumele vehiculate sunt imense. La șpăgi mă refer, desigur. Și interesul internațional este pe măsură, de aici concesiile pentru derapajele politice. Oare tot în această zonă e blatul Iohannis-Dragnea suspectat de presă?

Îmi pare rău pentru profesorul Tudorel Toader care n-a înțeles adevărata miză a îndepărtării lui Kovesi. Înstrăinarea gazului de la Marea Neagră este marea bătălie a corupților. Cine va fi firma care va tranzacționa gazul? O țară se poate dezvolta exact atât de mult cât îi permite energia de care dispune. Prin înstrăinarea gazului de la Marea Neagră se distruge ireversibil capacitatea de dezvoltare a țării. Trădarea și vânzarea de țară nu sunt doar lozinci electorale, ci adevărul pentru care se dau bătălii pe viață și pe moarte. Iar singura care le poate încurca socotelile este șefa DNA.

Un răspuns

  1. Trei bancuri :
    1. Rodica Stanoiu, ministru al justitiei !
    2. Florin Iordache, ministru al justitiei !
    3. Tudorel Toader, ministru al justitiei !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri