Caută
Close this search box.

Adrian Severin, eliberat condiționat după un an şi 2 luni de închisoare

Adrian Severin

Adrian Severin va fi eliberat condiționat. Decizia Tribunalului București în cazul fostului europarlamentar este definitivă.

Hotărârea vine după ce prima instanță a hotărât să admită cererea fostului europarlamentar, care a executat aproximativ 1 an si 2 luni din pedeapsa de 4 ani de închisoare. Adrian Severin fusese condamnat la finalul lui 2016 pentru trafic de influență.

Severin va fi eliberat pentru bună purtare, după ce a reușit să obțină un aviz favorabil din partea comisiei de eliberare de la Penitenciarul Rahova, potrivit digi24.ro.

În documentele depuse la instanță, Adrian Severin a susținut că întrunește condițiile cerute de lege, respectiv un comportament bun în detenție, dar și executarea a cel puțin o treime din pedeapsă.

Eliberat, pentru că a ţinut „cursuri de analfabetizare”

„A fost o persoană disciplinată. Deși a scris lucrări științifice, dar nu a beneficiat de reducerea fracțiilor în baza lucrărilor sau a muncii prestate. A avut un comportament adecvat pe perioada de deținere. Considerăm că prin prelungirea detenției nu s-ar face nici un bine omenirii”, declara, la sfârșitul lunii ianuarie, avocata sa, Alexandra Dogaru.

Ea a argumentat că Adrian Severin este profesor universitar și este așteptat la universitate pentru a-și ține cursurile.

Întrebată ce cursuri a ținut Adrian Severin în spatele gratiilor, avocata a răspuns că a fost vorba despre „cursuri de analfabetizare” și învățare a limbii române, a ținut conferințe, dezbateri și a participat la revista penitenciarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri