Caută
Close this search box.

Sfârşitul Cupei Davis. Cum va arăta noul format al competiţiei

Sfârşitul Cupei Davis

Este sfârşitul Cupei Davis, aşa cum s-a consacrat în Sportul Alb şi cum o ştim cu toţii. De acum încolo, totul va fi altfel. O firmă, numită Kosmos, fondată de fotbalistul Gerard Pique, a semnat un parteneriat e 25 de ani, pentru 3 miliarde de dolari.

Sfârşitul Cupei Davis. Începe Campionatul Mondial de Tenis

Federaţia internaţională de tenis (ITF) a prezentat luni noul format al Cupei. Practic, este sfârşitul Cupei Davis, aşa cum o ştiam. Noul format urmează să intre în vigoare în anul 2019. El va transforma radical cea mai veche competiţie pe echipe din sportul alb.

Într-un comunicat postat pe site-ul său, ITF a anunţat că a oficializat un parteneriat cu grupul de investiţii Kosmos. Acesta este fondat şi prezidat de fotbalistul spaniol Gerard Pique, fundaşul echipei FC Barcelona. Parteneriatul este pe 25 de ani, cu o valoare totală de trei miliarde de dolari.

Scopul său este să transforme Cupa Davis într-o cupă mondială de tenis.

Turneu final de tenis

Noua competiţie se va desfăşura pe o durată de şapte zile, în luna noiembrie. Aceasta – în săptămâna în care tradiţional are loc finala Cupei Davis. Turneul – cu participarea a 18 echipe naţionale: cele 16 din Grupa Mondială. Lor li se vor adăuga alte două echipe calificate.

Echipele se vor înfrunta mai întâi în grupe, pentru a se califica în sferturile de finală. Fiecare întâlnire va cuprinde două meciuri de simplu şi unul de dublu, disputându-se după sistemul „cel mai bun din trei partide”.

Sfârşitul Cupei Davis, pentru un mare final de sezon

Viziunea noastră este de a crea un mare final de sezon, care va fi un festival al tenisului şi al divertismentului. Scoţându-i în evidenţă pe cei mai mari jucători din lume, reprezentând naţiunile lor, pentru a decide campionii Cupei Davis.

, a declarat David Haggerty, preşedintele ITF, citat de Agerpres.

Acest nou parteneriat va permite nu doar crearea unei veritabile Cupe Mondiale de tenis, ci şi deblocarea unor niveluri record de noi investiţii pentru viitoarele generaţii de jucători de tenis şi de fani din lumea întreagă.

, a adăugat el.

Yannick Noah: Este sfârşitul Cupei Davis!

A doua zi după anunţul reformei în Cupa Davis, Yannick Noah, căpitanul echipei de tenis a Franţei, nu şi-a ascuns decepţia. Cum de altfel au făcut-o şi alţi foşti sau actuali jucători.

Este sfârşitul Cupei Davis. Ce tristeţe. Au vândut sufletul unei probe istorice. Îmi pare rău, domnule Davis.

, a scris Yannick Noah pe Twitter, a doua zi după anunţul făcut de ITF. Noah a fost finalist ca jucător al Cupei Davis, în 1982. Apoi, a fost căpitanul echipei Franţei care a câştigat ”Salatiera de argint” în anii 1991, 1996 şi 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri